MERSİN’DE KAÇAK ÇALIŞTIRILAN TEKSTİL ATÖLYESİ MÜHÜRLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE KAÇAK ÇALIŞTIRILAN TEKSTİL ATÖLYESİ MÜHÜRLENDİ


 

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde yabancı uyruklu bir kişi tarafından kaçak olarak çalıştırıldığı tespit edilen tekstil atölyesi, Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kapatılarak mühürlendi. Atölyede, İçişleri Bakanlığı genelgesine rağmen, 20 yaşından küçük çocukların da çalıştırıldığı tespit edilerek, işletme sahibine ceza uygulandı.

Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Nusratiye Mahallesi 5010 Sokak üzerindeki bir apartmanın bodrum katında, yabancı uyruklu bir kişi tarafından ruhsatsız çalıştırıldığı tespit edilen bir tekstil atölyesine operasyon düzenledi. Güvenlik güçleri ile birlikte gerçekleştirilen operasyonda, İçişleri Bakanlığının korona virüs salgınına (Covid-19) karşı aldığı önlemler gereği yayınladığı genelgeye rağmen, 20 yaşından küçük birçok çocuğun da söz konusu atölyede çalıştırıldığı görüldü.

Zabıta ekipleri, iş yerini işleten yabancı uyruklu kişiye, salgından korunmaları amacıyla 20 yaşından küçük çocukların sokağa çıkmalarına bakanlık yazısıyla yasak getirildiğini hatırlatarak, yaptığının kanunen suç olduğunu anlattı.

Atölyeyi işleten kişinin çalışma izin belgesinin de olmadığını belirleyen Akdeniz zabıta ekibi, bu kişi hakkında ilgili yasa gereği tutanak tutup cezai işlem uyguladı. Atölyedeki makine, araç-gereç ve diğer malzemelerin boşaltılması için de kendisine süre verildi. Söz konusu kişiye önce bakanlıktan çalışma izin belgesi, ardından da iş yeri için ruhsat başvurusu yapması gerektiği anlatılarak; onay çıkması halinde iş yerini tekrar açabileceği söylendi.

Denetimin sonunda kaçak faaliyet gösteren tekstil atölyesi, Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yasa gereği kapatılıp mühürlendi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA