NÜKLEER SANTRAL İNŞAATINI DERHAL DURDURUN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEER SANTRAL İNŞAATINI DERHAL DURDURUN


 

HEDİYE EROĞLU

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, Covid-19 pandemisine rağmen Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşasında çalıştırılan işçilerin ve bölge halkının yaşam hakları önemsenmeden inşaatın devam ettirilmesine tepki göstererek durdurulmasına yönelik bir imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Doğaya, yaşama ve insanlığa verecekleri yakın ve uzun erimli zararları kar hırsları ile göz ardı eden Rosatom, Akkuyu NGS, İçtaş Şirketleri ve Rusya’nın Türkiye'nin sermayeden yana, sermaye ile iç içe siyasi iktidarları bugün Covid - 19 küresel salgınının en acil koşullarında Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalıştırılan 6000 işçinin ve bölge halkının yaşamlarını hiçe sayıyorlar.

Hazine ve Maliye Bakanı diyor ki: 70 yıllık nükleer santral hayalimiz gerçekleşiyor. Bu hayal rantın, talanın,  doğal felaketlerin hayalidir. Halkımız nükleer santral değil sağlıklı bir yaşam, güvenceli bir gelecek istiyor. Türkiye halkının nükleer santral hayali yok. Hiçbir zaman da olmadı. Aya dört şeritli otoyol hayallerini halkın yutacağını sananların halkımızı nükleer santral hayallerinin peşine takmaları imkansızdır. Halkımız nükleersiz sağlıklı bir yaşam istiyor. Sermaye sahiplerinin daha çok kar etmesi için nükleer felaketler, COVID -19'lar istemiyor. Bizler Mersin Nükleer Karşıtı Platform olarak diyoruz ki; nükleer santral inşaatını derhal durdurun.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA