HALK SAĞLIĞI TEHLİKEYE Mİ ATILDI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK SAĞLIĞI TEHLİKEYE Mİ ATILDI?


 

Uzmanların dezenfektan tünellerinin halk sağlığını tehlikeye attığına dair açıklamaları ile gözler Mersin’de bu sistemi ilçelerine kuran Toroslar, Yenişehir ve Mezitli Belediyeleri’ne çevrildi!

Meslek örgütleri ile koordineli çalışmada öncülük etmesi beklenen 2’si CHP’li, biri MHP’li belediyelerin bunun yerine uzmanlara danışmayarak halk sağlığını bilinçsiz uygulamalarla tehlikeye atması tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

Koronavirüs vakalarının ortaya çıkmasıyla birlikte belediyelerin ‘geliştirdiği’ dezenfektan tünelleri yaygınlık kazanmaya devam ederken uzmanlar ise ‘sağlık’ uyarısı yaptı.

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu, dezenfektan kabinlerinin kimyasalların kontrolsüz bir şekilde kullanılmasından kaynaklı olarak insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu açıklayarak, belediye ve firmaların bina girişlerine kurdukları kabinlerin püskürtme sistemiyle çalışmasından kaynaklı olarak tüm yüzeylere temas etmeyeceğini ve dezenfekte sağlamayacağını belirtti.

Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi adına konuşan Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Gürkan Ergin, dezenfektan kabinlerinin sağlığı tehdit edebileceğini belirterek "Dezenfektanın yüksek oranlarda kullanılması insana zarar verecektir. Düşük oranlarda ise insanları dezenfekte etmeyecektir" dedi.

KABİNLER ADETA BİRER BOMBA!

Ergin, dezenfektanların yanıcı özelliği olduğunu belirterek, "Kabinlerde yanıcı ve parlayıcı dezenfektanlar kullanılırsa yangın ve patlama oluşacaktır. Alkol bazlı dezenfektanlar yanıcı ve patlayıcı özelliktedir. Ortamdaki yanıcı madde yeterli konsantrasyona ulaşırsa bir tutuşma kaynağı ile yangın ve ya patlamalar oluşabilir. Bu yüzden bu tür bir tehlikede ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Dezenfektanların çok kullanımının çevreyi kirleteceğini ifade eden Ergin, "Kabinlerin kullanımı insanların üzerinde bir rahatlama etkisi de yapabilir, eve geldiklerinde bu kıyafetler için anlatılan kurallara uymayabilirler. Belediyelerin bu kabinler dışında yerlere su, sabun vs. gibi farklı dezenfektanlarla yıkaması çok anlamlı değil. Bu dezenfektanların çok kullanımı anlamına geliyor ve bu da çevreyi kirletiyor. Ayrıca virüs ile mücadeleye de bir katkısı yok. Belediyeler özellikle insanların temas ettikleri yerleri fazla kimyasal kullanmamak şartıyla dezenfekte edebilirler " dedi.

HALK TEPKİLİ VE ENDİŞELİ

Tüm bu açıklamalar Mersin’de gözleri ilçelerine tünel kuran CHP’li Yenişehir ve Mezitli ile MHP’li Toroslar Belediyesi’ne çevirdi. Meslek örgütleri ile koordineli çalışmada öncülük etmesi beklenen 2’si CHP’li, biri MHP’li belediyelerin bunun yerine uzmanlara danışmayarak halk sağlığını bilinçsiz uygulamalarla tehlikeye atması tepki çekti. Sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda, yeni tip korona virüs Covid-19’un yayılmasını önlemek için alınan tedbirlerin uzman görüşlerinden ve bilimsel metotlardan uzak gerçekleştirilmesi eleştirilere neden oldu.

Belediyelerin ise  tünellerin hizmete alınması ile ilgili yayınladıkları basın bültenlerinde kendi üretimleri sistemlerle övünerek uzman görüşlerine yer vermeyi tercih etmesi de dikkat çekti. Vatandaşlara bu tünelleri kullanma çağrısı yapan belediyelerin tünellerin sayısını arttırarak yaygınlaştırma hedefleri de endişeleri arttırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA