KORONAVİRÜS KARANLIĞINI EĞİTİM MEŞALESİ İLE AYDINLATIYORLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORONAVİRÜS KARANLIĞINI EĞİTİM MEŞALESİ İLE AYDINLATIYORLAR


 

Türkiye, Koronavirüsle (Covid-19) amansız mücadelesine devam ederken hayatın akışını da sağlık tedbirlerine uyarak devam ettirmeye çalışıyor. Devam edilmesi gereken konuların başında ise şüphesiz eğitim yer alıyor. Mersin Erdemli Belediyesi bu kapsamda 950 öğrenciye 40 öğretmenle online eğitim veriyor.

Haber Merkezi

Erdemli Belediyesi Kurs Merkezi’nde görev yapan 40 öğretmen, virüsle mücadelenin karanlık sürecinde eğitim meşalesini yakmaya devam ediyor, geleceğimizi aydınlatıyor. Dijital medya üzerinden yapılan eğitim sayesinde hem öğrenciler ve öğretmenler güvende kalıyor hem de öğrenciler bu şekilde eğitimlerinden geri kalmıyor. 

Koranavirüs’e karşı yoğun mücadele veren Erdemli Belediyesi,  eğitim alanında da eğitim neferleriyle mücadele ediyor.  Mücadeleye sağlık tedbirlerini en üs seviyede alarak her alanda devam ettiklerini vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Ülke olarak ciddi bir krizle karşı karşıyayız. Koranavirüsle karşı karşıyayız ve global bir kriz. Sürecin böyle gitmemesi adına da kurumlar olarak belediye olarak bir dizi tedbirler alıyoruz. Bizim de elimizde çok ciddi insan kaynağımız var. Mesela şu anda bizim onlarca öğrencimizin barındığı kurs merkezlerimiz var. Bu kurs merkezinde devam eden öğrencilerimizin tamamı da ya iyi bir üniversiteye girmenin hesabındalar ya da iyi bir fen lisesinde okumanın gayretindeler” dedi.

40 ÖĞRETMENLE 950 ÖĞRENCİYE ONLINE EĞİTİM

Dijital medyanın gücünden Erdemli Belediyesi olarak güçlü bir şekilde faydalandıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,   öğrencilerin geleceği için her türlü fedakârlığı yaptıklarını belirtti.

 Başkan Tollu, “Çocuklarımızı şu anda yüz yüze eğitime tabi tutamadığımız için bu süreçte belediye bünyesinde istihdam ettiğimiz öğretmenlerimiz aracılığıyla bu çocuklarımıza evlerinde online hizmet veriyoruz. Şu anda sanki yüz yüze eğitime tabi tutuluyorlar gibi evlerinde öğretmenlerimiz çocuklarımızın eğitimine çok ciddi manada katkı sunuyorlar. Çünkü geçen yıllarda gerçekten çok önemli başarılara imza attık on tane öğrencimiz Türkiye’de ilk bine girdiler. Özellikle ortaokul seviyesinde iyi bir lise de okumak isteyen çocuklarımızdan beş tanesi de Türkiye derecesi yaptı. İnşallah o derecenin daha da fazlasını biz 2020 yılı içerisinde göstermek istiyoruz. Çünkü bu bizim için hakikaten çok çok önemli. Önemi şundan kaynaklanıyor, çünkü biz emanet ehli bir belediyeyiz şu anda ailelerimiz, insanlarımız, anneler, babalar en değerli varlıkları olan çocuklarını bize emanet ediyorlar. Biz de ailelerimizin, velilerimizin bize emanet ettiği çocuklarını en iyi şekilde hayata hazırlamak adına, onların iyi bir lise de devam etmeleri adına, iyi bir üniversiteyi kazanmaları adına çok ciddi gayretler sarf ediyoruz. Yine bu kapsamda gönlümüz ister ki binlerce öğrencimizi biz istihdam edelim ama biz şu anda liselere hazırlanan 400 tane öğrencimizi en iyi şekilde sınavlara hazırlıyoruz ve liselerden üniversite kazanacak 550 tane öğrencimizi de yine bu şekilde online hizmet vererek onların iyi bir üniversite kazanması, iyi bir lise kazanması için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz” diye konuştu.       

ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERİNİN YANINDA

 Online eğitim çalışmasına ise öğretmenler gönüllü olarak katılıyor.  Öğrencilerin mağdur olmaması için fedakârlık yaptıklarını dile getiren Kimya Öğretmeni Hatun Kemik, “Çalıştığımız kurumda 40 tane arkadaşımız, fedakâr öğretmenimiz var. Fakat maalesef öğrencilerimizden ayrı kalmak zorundayız şu durumda. Biz öğrencilerimizi mağdur etmemek için müdürümüzle beraber bir sistem oluşturuldu. Yani sorularına ulaşamadıkları konulara öğrencilerimizle ilgili çalışma yaparak onların dijital ortamda online sistemde sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Bu da şöyle öğrencilerime günlük konu hatırlatmaları bununla beraber yapamadıkları sorularda geri dönme gibi bir sistemimiz var. Bu sistemde öğrencimiz istediği an bize ulaşabiliyor, yapamadığı soruyu mesaj olarak atıyor sistemdeki her branşta birden çok hocamız var. Hangi hocamız o anda daha yakınsa fedakâr bir şekilde hemen cevaplıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin dijital medyayı iyi kullanmaları çalışmaları kolaylaştırdığını dile getiren Edebiyat Öğretmeni Seda Dağ ise şunları kaydetti;

 “Bu süreçte biz Erdemli Belediyesi Kurs Merkezi öğretmenleri olarak öğrencilerimizin bu zorlu süreçte yanlarındayız. Sınav kaygıları çok yüksek. Doğal olarak biz online dokunmak zorundayız bu süreçte. Öğrencilerimizin yaklaşımları şu şekilde, zaten hepsi teknolojiye vakıf, teknolojiyi biliyorlar yani. Sürekli öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutarak onlarla iletişim halindeyiz.”

Konu anlatımı,  soru çözümü ve online deneme yaptıklarını söyleyen Matematik Öğretmeni Veysel Gürsel, “Bu süreçte biz öğrencilerimizi yalnız bırakmayarak onların eğitiminde yanlarında bulunuyoruz. Gerek konu anlatımları, gerek bireysel soru çözümleri, gerekse online deneme sınavlarıyla hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER EĞİTİMDEN MEMNUN

Soru çözümünden, gündelik programların takibine kadar her an yanlarında öğretmenlerini bulan öğrenciler ise durumdan memnun.  Evde kalmanın önemini anladıklarını belirten kurs öğrencisi Ahmet Şen, “ Biliyorum sağlığımız için evimizde kalmak zorundayız. Çözemediğimiz soruları çekip gönderiyoruz anında 40 öğretmenimiz bize cevap veriyor. Çözebiliyoruz soruları yani. Gayet başarılı bence şu anda gördüğünüz üzere eve tıkıldık evin her yerinde ders çalışıyorum. Bu benim için de iyi farklı ortamlarda bulunuyorum. Salonda çalışıyorum. Gördüğünüz gibi şu anda mutfaktayım, mutfakta ders çalışıyorum yani. Dedikleri gibi tatil değil uzaktan eğitime devam ediyoruz” diye konuştu.

 Online eğitimden memnun olan bir diğer öğrenci  Mete Kaymaz ise şöyle konuştu; "Hocalarımız soru gönderiyorlar bizde soru çözüyoruz tabi ders programıyla sonra deneme gönderiyorlar artı çözemediğimiz soruları hocalara atıyoruz görüntülü arıyoruz katkısı çok oluyor çok iyi gördüm etkisini.”

Öğretmenlerinin rutin olarak ders ve program takibi yaptığını  söyleyen bir diğer kurs öğrencisi Emine Şahin ise şunları kaydetti;  “Genelde arıyorlar emine ne yapıyor ders çalışıyor mu şuanda hangi derste diye. Normalde olması gereken dersi söylüyorlar şuan matematik de olması gerekiyor diyorlar eğer fende isem beni uyarıyorlar mesela.”

 Kurs öğrencisi Halil Özkan da öğretmenlerinin kendilerine çok fazla yardımcı olduğunu vurgulayarak elinden düşürmediği bağlamasıyla öğretmenlerine parça armağan ediyor. Özkan, “Öğretmenlerimiz bu süreçte bize çok fazla yardımcı oluyorlar ben de onlara kısa bir parça hediye etmek istiyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA