“POLİPROPİLEN FABRİKASI İSTEMİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“POLİPROPİLEN FABRİKASI İSTEMİYORUZ”


 

Serbest Bölge ve Karaduvar arasında kalan Tekfen grubuna ait olan ve Polipropilen Fabrikası yapılması planlanan alanın, Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesine tepkiler sürüyor. MERÇED imza kampanası başlatarak, halkı destek vermeye çağırdı!

HEDİYE EROĞLU

Kirli sanayi yatırımlarının adresi haline gelen Mersin, corona virüsü ile mücadele günlerinde kalbine saplanan Polipropilen Fabrikası hançerine karşı mücadele başlattı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahallesi’ndeki Polipropilen Tesisi yapılması planlanan alanın Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi üzerine Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), hukuksal mücadele için harekete geçti.

Cumhurbaşkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı imza kampanyası başlatan MERÇED, “Karaduvar’da zehir üretecek yeni bir fabrika istemiyoruz” diyerek Mersinlilere destek çağrısı yaptı.

MERSİN YAŞANMAZ HALE GETİRİLDİ

Kampanyanın açıklamasında, “Çevre kirliliği günümüzün en büyük sorunudur. Karaduvar ve çevresinde halen çalışmakta olan Kromsan, Sodasan, petrol dolum tesisleri, Akgübre gibi sanayi tesisleri zehir saçarak havayı, suyu ve toprağı kirleterek Mersin’i yaşanmaz hale getirmiştir.

Karaduvar’da kurulması planlanan polipropilen fabrikasından çıkacak olan ağır metaller ve zehirli gazlar: Tarım alanlarını kirletecek ve çoraklaştıracak, yeraltı sularının kullanımı nedeniyle sular tuzlanacak, fabrikanın soğutulması sonucu kirlenen su denize verilecek, deniz kirlenecek, balıkçılık ve turizm bitecek, sağlıksız ve engelli çocuk doğumları artacak, görme bozukluğu, bilinç kaybı, erken ölümler, deri hastalıkları, solunum yolları bozuklukları yaşanacak, kanser oranı artacak.

Yeteri kadar kirlenmiş olan yaşam alanlarımızın daha da çok kirlenmesini istemiyoruz. Yaşam hakkımızı ve çocuklarımızın geleceği için Karaduvar’da yapımı planlanan Polipropilen Fabrikasının ÇED raporunun ve projenin iptal edilmesini istiyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA