SEMPTOM VAR, KİT YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEMPTOM VAR, KİT YOK!


 

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’nın, Covid-19 sürecini Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çok iyi yönettiklerini söylemesine karşın; semptomları taşıyan vatandaşlar test yapılmadığı iddiasını gündeme getirdi!

AYŞENUR ÖNAL

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’nın, “Kentin en büyük ve en önemli yatırımlarından birisi” diye bahsettiği ve Covid-19 sürecini çok iyi yönettiklerini söylediği Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Covid-19 şikayetiyle başvuran vatandaşlar kit yetersizliği yaşandığını öne sürdü.

“KİT SAYISI YETERSİZ!”

Geçtiğimiz günlerde yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetleriyle Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran D.B.’nin (29) test talebi, kit sayısı yetersiz olduğu için reddedildi. Yoğun ısrarları sonucu doktorun ilgilendiğini söyleyen D.B., “Acilde benimle ilgilenen doktor kitlerin yetersiz olduğundan dolayı sadece yurt dışından gelen hastalara yaptıklarını söyledi. Yaşadığım semptomların Covid-19 semptomlarına çok benzediği için ısrarcı olmamın ardından izolasyon bölümüne yönlendirdi. Bu bölümde sülün testi yapılacak dediler ama izolasyon bölümünde doktor olmadığı için eve gönderildim ve sabah 8’de geri gelmemi istediler. Sabah gittiğimde sülün testi yapıldı. Saat 12’ye kadar test sonucunu bekledik” dedi.

Test sonuçlarını alamadığını da ifade eden D.B., “Sonuçlar baş hekimin ya da Sağlık Müdürlüğünün sistemine düşüyormuş. Hafta sonu olduğu için de sonucu alamayacaklarını, Pazartesi’ye kaldığını söylediler. Sonuç olmadığı için de yatış yaptırmadılar ve bana sadece dikkatli olmam, maskeyi çıkarmamam gerektiği söylendi. Hastaneden çıkarken öylece eve gönderdiler” diye konuştu.

“DOKTORLAR DA ÇARESİZ”

Doktorların da bu konuda çaresiz olduğunu belirten D.B., “Günde birçok kişiyi test kiti olmadığı için gönderdiklerini söylediler. Gün içerisinde birçok hastanın şikayet ettiğini de belirtti doktor. Biz durumumun ciddi olduğunu ısrarla belirtince yönlendirdiler. Ama bu yönlendirmeye rağmen sonuçları alamadık ve izolasyonda olmam gerekirken eve gönderildik” dedi.

“KARDEŞİME TEST YAPTIRMAK İÇİN MÜCADELE VERMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

Sürekli hastanenin pandemi sürecini çok iyi yönettiklerine dair duyumlar aldıklarını ve içleri rahat bir şekilde hastaneye gittiklerini belirten S.B. (31), de “Mersin'in en önemli sağlık yatırımı olarak öve öve bitiremedikleri, yeterli hazırlıkların yapıldığını televizyonlarda sabah akşam görüyoruz. Ama karşılaştığımız sonuç bunun tam tersi. Daha acil bölümüyle karantina bölümü arasında büyük bir iletişimsizlik var. Yeterli test kitinin olduğunu söylemelerine rağmen biz kardeşime test yaptırmak için mücadele vermek zorunda kalıyoruz. Yetmezmiş gibi eve yollanıyoruz” diye isyan etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA