ÖNLEM VAR AMA YETMEZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖNLEM VAR AMA YETMEZ!


 

Covid-19 pazar esnafının da işlerini düşürdü. Önlem amacıyla meyve ve sebzenin elle seçilmesinin yasaklandığı pazarlarda esnaf, önlemlerin arttırılmasını istiyor.

AYŞENUR ÖNAL

Yeni tip korona virüsünün tüm dünyaya hızla yayılmaya devam etmesi pazar esnafını da etkiledi. Seçmece meyve, sebze almanın yasaklandığı pazarlara müşteriler sosyal mesafeyi korumak amacıyla daha az gitmeye başladı. Yapılan önlemleri yetersiz bulan ve müşteri kaybeden Pazar esnafı kendi önlemini almaya çalışıyor. 

“HANGİSİNE İNANALIM?”

Yaşlıların gelmesinin günden güne azaldığını söyleyen esnaf Cemal Turgut, “Her gün farklı bir yerde pazar kuruyoruz ve her yerde bir azalma görülüyor” dedi. Bu azalmanın fiyatlara bir etkisi olmadığını belirten Turgut, “Fiyatlarda artış olmadı, düşüş bekliyoruz ama şimdilik böyle bir durum da yok. Yaş sebze sabit kalmış durumda ama patates ve soğan tavan fiyatlarda” dedi. Kendilerinin önlem amacıyla eldiven taktıklarını söyleyen Turgut, “Gelen müşterilerin bazılarında maske ve eldiven oluyor. Bizler eldiven takıyoruz, gerisine takdiri ilahi diyorum. Zaten bizim yaşlarımızda ağır geçmiyor, yaşlıların daha sıkı önlem alması lazım” dedi. Nasıl önlem alması gerektiğini bilmediğini söyleyen Turgut, “Dün haberleri izledim doktorun birisi takmayın maske diyor, diğeri de takın diyor. Hangisine inanalım?” diye sordu.

“65 YAŞ ÜSTÜ DIŞARI ÇIKMASIN”

Portakal tezgahı olan Taner Koçak ise fiyatların kısa sürede düşmüş olmasından şikayetçi. Geçen hafta 5 TL olan portakalı bu hafta 3 TL’den sattığını söyleyen Koçak, “Gelen müşterilerde epey azalma var. Özellikle yaşlılar daha az gelmeye başladı. müşterilerin düşmesi bizim de satışlarımızı etkiliyor. Ne yapacağız bilmiyorum” dedi. Önlem amacıyla kendilerinin maske taktığını söyleyen Koçak, “Bazı müşterilerde maske eldiven oluyor, bazıları takmıyor. Ben takmalarını tercih ederim. Bizlerde eldiven takarak önlem alıyoruz. Bu sırada sık sık paralara dokunuyoruz” diyerek gelen müşterilerin daha önlemli olması gerektiğini söyledi. Seçmece meyve, sebze alışverişinin yasaklanmasının korunma tedbiri açısından çok daha iyi olduğunu da ekleyen Koçak, “Müşteriler bu konuda çok ısrar ediyor. İzin vermiyoruz” diye konuştu. Koçak, “Virüs konusunda yapacak bir şey yok. Önlemlerimizi alacağız mecburen. Türkiye’de de bir dışarı çıkma yasağı olsa çok güzel olacak. Önlemlerimizi sıkı almamız gerek. Şimdilik 65 yaş üstü ciddi risk altında, onlar dışarı çıkmasın” dedi.

“KORKUYORUZ”

Ev yapımı salça, yufka, zeytin gibi ürünleri satan Kadir Taşkın ise kendi tezgahında zaten ürünlerin elle seçilmesinin çok mümkün olmadığını kaydetti. Virüs sebebiyle bu önlemden fazlası alınması gerektiğini söyleyen Taşkın, “Zabıtalar kontrol ediyorlar vatandaş dokunuyor mu diye, ama bu işlem yetersiz. Eldiven takıyoruz, maske takıyoruz sık sık değiştirmemiz gerekiyor. Müşterilerle de mesafeli durmamız gerekiyor, pazar ortamında bu mümkün değil” dedi. önlemlerin acilen arttırılması gerektiğini söyleyen Taşkın,”Kendi çabalarımızla tedbir almaya çalışıyoruz ama korkuyoruz da hastalıktan. Sürekli yeni vaka haberlerini izliyoruz, ölümler oluyor. Bizler risk altında olmasak bile gelen giden insanlarla çok fazla temas halinde kalıyoruz. Poşetleri eldiven takarak uzatsak bile bir şekilde bulaşır diye korkuyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA