KAHREDEN BEKLEYİŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAHREDEN BEKLEYİŞ!


 

Mersin’de bir bölümü üstü açık olan kanala düşen ve 1 senedir kayıp olan 10 yaşındaki Hediye Orman’ın ailesi, hüzünlü gözlerle kızlarından gelecek haberi bekliyor. Baba Mehmet Orman,

Edinilen bilgiye göre, geçen yıl bugün 10 yaşındaki Hediye Orman, 15 yaşındaki ablası Bahar Orman ile gittiği bakkaldan döndüğü sırada, merkez Akdeniz ilçesindeki Şevket Sümer Mahallesi ile Güneş Mahallesi'nin ortasından geçen kanala düştü. Küçük kardeşinin düştüğünü gören ablası da onu kurtarmak için arkasından kanala atladı. Akıntıya kapılan iki çocuğun feryatlarına çevredeki vatandaşlar yetişti. Suya kapılan çocuklardan Bahar Orman çevredekilerin yardımı ile kurtarılırken, küçük Hediye ise gözden kayboldu. Olayın ardından AFAD, Mersin itfaiyesi, polis ve Sahil Güvenlik dalgıçları çocukların düştüğü yerden başlayarak, kanal sularının denize dökülen yere kadar defalarca baktı ancak sonuç alamadı. Yaklaşık 1 ay boyunca çalışmalarını sürdüren ekipler, denizin açık bölümlerinde dahil arama yaptı ama Hediye'den bir ize ulaşamadı. 1 yıldır kayıp olan küçük çocuğun ailesi, yetkililerden gelecek bir haberi bekliyor.

“NE HABER VAR NE ARAYAN VAR”

1 yıldır yaşadıklarıyla ilgili İHA muhabirine konuşan baba Mehmet Orman, kızlarının olay günü bakkaldan geldiğini ve birlikte kaydıklarını söyledi. Hediye düşünce ablasının da suya atladığını kaydeden Orman, "Bahar'ı komşular kurtardı ama Hediye'den 1 senedir ne haber var ne arayan var. Durum gerçekten zor. Aranıp, bulunma taraftarıyız. Yetkililerden isteğimiz bulunsa Allah razı olsun deriz. Zaten herkes üstüne düşeni yaptı. Olmasaydı daha iyi olurdu. Bir sonuca varılsa daha iyi olurdu" dedi.

“HİÇ OLMAZSA MEZARINI BİLİRDİK”

1 senedir zor günler geçirdiklerini vurgulayan Orman, "Ne çektiğimizi bir Cenabı Allah bir de biz biliriz. O kanalı öyle açan vatandaş da 3 sene sonra, o olaydan sonra kapatıyorsa her şey göz önündedir. Zor bir şey. Arama çalışmaları 1 ay sürdü. Çok güzel yapıldı ama sonuç alınamadı. O günden sonra ne bir haber ne bir iz bulunabildi. Keşke bu olay olmadan önce o kanalın üstü kapansaydı. Artık bu olay olduktan sonra ne yapsalar boş. Onu açan vatandaş zaten. Cenabı Allah'tan ümit kesilmez. Bir an önce bulunsaydı daha iyiydi. Hiç olmasa mezarını bilirdik yani" şeklinde konuştu.

Öte yandan, üstü açık olan kanalda da olayın ardından çalışma başlatıldı. Şu anda kanalın büyük bir bölümü kapanırken, çalışmaların hızla sürdüğü görüldü. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA