TÜM BİRİMLER KIRMIZI ALARMDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜM BİRİMLER KIRMIZI ALARMDA


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı tüm birimleriyle kırmızı alarm durumuna geçti. Salgın planını 6 Şubat’ta Sağlık İl Müdürlüğü’ne teslim eden Büyükşehir Belediyesi’nde personelde virüse karşı bilinçlendirildi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak 2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde yayılan Koronavirüs ile ilgili tedbirlerini aylar öncesinden aldı. Salgına karşı tüm birimleriyle kırmızı alarm durumuna geçen Büyükşehir Belediyesi, salgın planını 6 Şubat’ta Sağlık İl Müdürlüğü’ne teslim etti. İlçe belediyeleriyle birlikte Kriz Merkezi de oluşturan Büyükşehir, böylece hem Sağlık İl Müdürlüğü ile hem ilçe belediyeleriyle daha hızlı koordine olabilecek. Büyükşehir, ilk etapta 114 bin liralık ilaç ve dezenfekte maddesi kullandı. 

Toplu taşıma araçlarında, ibadethanelerde, huzurevlerinde, okullarda, yurtlarda, otogarda ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede halkı bilgilendirici, uyarıcı çalışmalar da yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, risk grubunda yer alan ve evde bakım hizmeti alan yaşlı yurttaşları her gün arıyor, durumlarını kontrol ediyor.

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ VİRÜSE KARŞI BİLİNÇLENDİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tedbirler kapsamında öncelikle belediye bünyesinde görev yapan sağlık personeli bilgilendirildi.  İşyeri hekimleri tarafından 30 Ocak 2020 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm sağlık çalışanlarına COVID-19 hakkında eğitim verildi. Mersin Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları bölümünde görevli hocalar, 7 Şubat 2020’de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm sağlık çalışanlarını virüs hakkında bilgilendirdi. Büyükşehir çalışanlarına, belediye hekimi tarafından 5 Mart 2020 tarihinde bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi verildi. Birimlerde çalışan temizlik personeli için temizlik talimatları oluşturularak, çalışanlar 13 Mart 2020 tarihinde uygulamalı eğitim aldı.

BÜYÜKŞEHİR’İN SALGINLA İLGİLİ PANDEMİ PLANI HAZIR

Büyükşehir, Koronavirüs’ün Türkiye için de risk oluşturduğunun Sağlık Bakanlığı’nca açıklanmasından önce,  6 Şubat 2020’de Pandemi (Salgın) Planı hazırlayarak, İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdi.

İLK ETAPTA 114 BİN LİRALIK İLAÇ VE DEZENFEKTE MADDESİ KULLANILDI

Virüsün Türkiye için risk oluşturduğunun açıklanmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına hız verdi. Başkan Vahap Seçer’in direktifleriyle tüm daire başkanlıkları, kendi sorumluluk alanlarına giren ve ilaçlanması gereken yerleri belirledi ve ilaçlama çalışmaları yaptı.

Bu kapsamda tüm toplu taşıma araçları ve işçi servisleri dezenfekte edildi. Okulların tatil edilmesi nedeniyle otogarda oluşacak yolcu yoğunluğunu önceden öngören Büyükşehir Belediyesi, yeni otogarda da ilaç ve dezenfekte çalışması yaptı. Ayrıca ibadethanelerde, yurtlarda, okullarda, huzurevlerinde de rutin temizlik işlemlerinin yanı sıra ULV yöntemi ile dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirildi. Her daire başkanlığına, sorumluluk alanına giren yerlerde ilaçlama çalışması yapılması için talimat verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte ilk etapta 114 bin liralık ilaç ve dezenfekte maddesi kullandı. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda hizmet verdiği Taş Bina’daki tüm birimleri de ilaçlayarak, dezenfekte etti.

MESKİ ekipleri de ilk etapta 14 bin 300 metrekare alanda ilaçlama ve dezenfektan çalışması yaptı. Ayrıca 16 toplu taşıma aracında ilaçlama ve dezenfekte çalışması yapan MESKİ birimlerine dağıtmak üzere 300 litre el dezenfektanı temin etti.

EKİPLER, YAŞLI VATANDAŞLAR İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYOR

Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ve Bakım ekipleri, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların evde muayene ve tedavi hizmetlerine düzenli olarak devam ediyor. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nin hizmetlerine tedbir amaçlı ara verildi, yaşlıların takip ve kontrollerine evde devam ediliyor.

Kimsesiz ve yalnız yaşayan 120 yaşlı vatandaş, yaşlı destek birimi tarafından her gün aranarak, ateş, halsizlik, öksürük gibi belirtilere sahip olup olmadıkları kontrol edilerek, bu vatandaşlar takip ediliyor, virüsten korunma yolları ile ilgili bilgilendiriliyor.

13 ilçede bilgilendirme-uyarma kampanyaları yürütülüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede halkın bilgilendirilmesi için eşzamanlı bilgilendirme-uyarma kampanyası da yürütüyor. Vatandaşların Koronavirüs ve bu virüsün yayılma alanları, yayılma şekilleri, riskli kişiler hakkında bilgilendirilmesi için sosyal medyadan açıkhava reklamlarına kadar bütün alanlar değerlendiriliyor. Virüs belirtilerinin neler olduğu, belirti görülen kişilerin nasıl ve nereye başvurması gerektiği konusunda da açıklayıcı bilgiler aktarılıyor.

ULUSLARARASI MERSİN MARATONU ERTELENDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin kültür, sanat, festival ve spor etkinlikleri de Koronavirüs nedeniyle ertelendi. 22 Mart’ta düzenlenecek olan ve dünyanın birçok farklı noktasından sporcunun kayıt yaptırdığı Uluslararası Mersin Maratonu’nun salgın nedeniyle ertelenmesi kararlaştırıldı. Salgın nedeniyle kültür, sanat, festival ve eğitim amaçlı birçok etkinliğin de ertelenmesi kararı alındı.

KURS MERKEZLERİ 2 HAFTA TATİL EDİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin merkezle birlikte 8 noktada hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, Koronavirüs salgını sebebiyle 2 hafta süreyle tatil edildi. Büyükşehir, tatil sürecinde gençlere uzaktan eğitim desteği sunacak. Ayrıca, Büyükşehir bünyesindeki öğretmenlerle dersleri geriden takip eden öğrencilere de evlerinde birebir etüt uygulanması planlanıyor.

Üniversite adayı gençler, 16-30 Mart’taki 2 haftalık tatilde Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi olan www.mersin.bel.tr adresinde yer alan “Kurs Merkezi Uzaktan Eğitim” linkinden üye girişi yaparak, uzaktan eğitimlerini sürdürebilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA