“MÜCADELEYİ BIRAKMIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MÜCADELEYİ BIRAKMIYORUZ”


 

14 Mart Tıp Bayramı’nın 101’inci yılı Mersin’de kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’na çelenk bırakan Mersin Tabip Odası, sağlık haklarını elde edene kadar mücadeleyi bırakmıyoruz mesajı verdi.

AYŞENUR ÖNAL

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle; Mersin Tabip Odası, İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi Rektörlük ve Dekanlığı, kamu hastaneleri ve özel hastaneler Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk bıraktı. Ardından sağlık emekçileri bando eşliğinde İstiklal Marşı’nı okudu.

Törenin ardından bir konuşma yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Bugün 14 Mart’ın tıp bayramı olarak kutlanmasının 101’inci yılı. Bundan 101 yıl önce tıbbiyelilerin Kurtuluş Savaşı’na katılımları sonucu kutlanmaya başlayan bir bayram bu, ne yazık ki. Çünkü yaklaşık son 10 yıldır burada çelenk sunuyoruz ama bayram olarak kutlamamız ne yazık ki istenmiyor. Sağlıkta özellikle yapılanlar; hem çalışanlar açısından, hem halkın sağlık hakkı açısından bugünü bizim bayram olarak kutlamamızı değil, mücadele etmwmize neden oluyor. Bu anlamda biz bugüne kadar tüm hekimlerin; özlük, demokratik, ekonomik hakları için mücadele ettik. Diğer yandan da halkın sağlık hakkı için, halkın; ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir bir sağlık hakkı için mücadele ettik. Bundan sonrada mücadelemiz bu şekilde devam edecek. Ben inanıyorum ki çok yakın bir gelecekte bugünü bayram olarak kutlamaya başlayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA