TARSUS EĞİTİMLERE KONU OLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS EĞİTİMLERE KONU OLUYOR


 

Haber Merkezi

Tarihi Kentler Birliği; Çekül ve Tarsus Belediyesince organize edilen “Tarihi Kent Kimliğinin Korunması ve Kentsel Dokunun Yeniden Canlandırılmasına Yönelik Koruma-Yaşatma Çalışmaları;  Tarsus Örneği” konulu eğitim programı Tarsus’ta gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden gelen birim yöneticileri ve farklı meslek gruplarından uzmanlar, Tarsus’taki tarihi kültürel mirası yerinde inceleyip, bu değerlerin Tarsus örneğindeki gibi korunması, günümüze dersler çıkartılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda eğitim programına katılacak.

“Tarihi Kent Kimliğinin Korunması ve Kentsel Dokunun Yeniden Canlandırılmasına Yönelik Koruma-Yaşatma Çalışmaları: Tarsus Örneği” konulu Tarihi Kentler Birliği; Çekül ve Belediyenin birlikte organize ettiği Alanda Eğitim Programı 16-18 Mart tarihleri arasında Tarsus’ta gerçekleştirilecek.

Eğitim programı Çekül Akademi Koordinatörü Kibele Eren, Çekül Akademi Eğitim Organizasyon Sorumlusu Arkeolog Figen Tokgöz’ün koordinesinde yapılacak. Türkiye’nin farklı İl ve İlçe Belediyelerinin (İstanbul-Balıkesir -İzmir -Konya-Denizli- Afyonkarahisar- Muğla-Kastamonu) korumacılık alanında görev yapan birim yöneticileri ve farklı meslek gruplarından KUDEB Uzmanlarının  (Mimar-Peyzaj Mimarı – Arkeolog - Sanat Tarihçisi - İnşaat Mühendisi –Jeoloji Mühendisi- Şehir Plancısı - Restoratör -İnşaat Teknikeri ) katılımcı olarak  yer alacağı eğitim programında, ilk ve orta çağlardan günümüze kadar birçok inancı, kültürü, tarihi bir arada barındıran ve bütün birikimiyle ilgi odağı olan, felsefeciler ve inançların kenti olarak ta anılan Tarsus’ta; Roma Yolu, Saint Paul Kilisesi, Gözlükule Höyüğü, Kleopatra Kapısı, Hz. Danyal Camii, Ulu Cami, Eski Hamam, Kırkkaşık Bedesteni gibi simge eserleri; tarihi sokak dokuları ve Sivil Mimarlık Örneği teşkil eden Evleri başta olmak üzere kültürel mirasın ve yerel kimliğin yaşatılmasına yönelik deneyimlerin paylaşılması ve bu birikimden günümüze dersler çıkarılması amaçlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA