MERSİN’DE VİRÜSE KARŞI SU KESİNTİLERİ DURDURULDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE VİRÜSE KARŞI SU KESİNTİLERİ DURDURULDU!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü ile mücadele kapsamında su kesintilerini durdurdu ve kesilen suların yeniden açılmasına kara verdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı olağan toplantı döneminin 2’inci birleşim toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Meclis öncesi corona virüsü ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sadece Türkiye’yi değil dünyayı endişeye sevk eden corono virüsü ile mücadele kapsamında bugün ilçe belediye yetkilileri ile bir araya gelinmesine yönelik bir toplantı organize ettiklerini de açıkladı.

İlçe belediye başkanlarına işbirliği çağrısı yapan Seçer, müftülük ve milli eğitim müdürlüğü ile de koordineli bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Belediye personellerine eğitimler vererek bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını ve araçların temizliğine yönelik ekstra çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Seçer, tüm etkinlikleri durdurduklarını belirterek, halka itidal, sağduyu çağrısı yaptı.

Ayrıca temizlik ve hijyen kapsamında virüs ortadan kalkana kadar su borcundan dolayı su kesintisi yapılmayacağını da aktaran Seçer, “Ödenmeyen 300 TL üzerindeki su faturaları ile ilgili uyarılardan sonra kesintiye gidiyorduk ama unu yapmayacağız. Borcundan dolayı suyu kesilmiş olan meskenlere sularını geri vereceğiz. Herkesi temizliğe, titizliğe riayet etmesi konusunda biz de uyarmış olacağız” dedi.

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara ise sinekle mücadeleye ayrıca önem verilmesi gerektiğini belirterek, konuyla ilgili hassasiyet istedi.

“SİNEKLE MÜCADELE GEÇEN YILA GÖRE DAHA DERLİ TOPLU”

Başkan Vahap Seçer de, sinekle mücadelenin geçen yıllara göre daha derli toplu olduğunu ve  daha erken başladığını belirterek, “Geçen yıl mücadeledeki bazı aşamalarda geri kaldık. Nisan ayında yönetime gelmemiz bunlar engel teşkil etti. Şuan bir sorumumuz yok. Depomuzda olan ilaçlarla mücadele devam ediyor. Yeni sezona ilişkin ihale de tamamlandı. İtiraz süreleri gibi prosedürün geçmesini bekliyoruz. 2020’de sinekle mücadeleye devam edeceğiz. Bölgemiz bu konuda hassas bir bölge. Şartlar bizi bu konuda daha ciddiyetli mücadeleye davet ediyor, bunu da gerçekleştireceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA