“MERSİN’E AZAR AZAR, RUSYA’YA KATAR KATAR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’E AZAR AZAR, RUSYA’YA KATAR KATAR!”


 

Mersin-Tarsus OSB Otoban Bağlantı Yoluna ayrılan bütçenin düşük olmasını TBMM’den eleştiren CHP’li Milletvekili Gökçel, yol için yalnızca 1 milyon lira bütçe ayrıldığını hatırlatarak Mersinlilerden esirgenen yatırımın Ruslar için seferber edildiğini söyledi: "Mersin’e azar azar, Rusya’ya katar katar."

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayınlanan 2020 Yatırım Programı’nda Mersin’de ertelendiği görülen kamu yatırımlarına tepkiler sürüyor. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni otobana bağlayacak olan yol için bir milyon lira bütçe ayrılmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde eleştirdi.

MERSİN’İN CAN DAMARI

Mersin ekonomisinin can damarı Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yolunun her seçim döneminde bitirileceğinin vaat edildiğini hatırlatan CHP’li Gökçel, 2020 yatırım programında yolun tamamlanma tarihinin yine ertelendiğini aktardı. Bağlantı yolu için sadece bir milyon lira bütçe ayrıldığını belirten Gökçel, bağlantı yolunun yine yetim kaldığını söyledi.

MERSİN’E AZAR AZAR, RUSLARA KATAR KATAR

Mersinlilerden esirgenen yatırımın kim için yapıldığını soran CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, bu yatırımın, askerlerimizin yerini bildiği halde bombalanmasına izin veren Rusya için, Akkuyu Nükleer Güç Santraline rahatça ulaşabilsin diye yapıldığını söyledi. Gökçel, “Peki Mersinlilerden kısılan bu harcama kime yapılıyor? Askerlerimizin bulunduğu yeri bildiği halde bombalanmasına izin veren Ruslar için yapılıyor. Akkuyu Nükleer santrali bağlantı yoluna, Ruslar rahat rahat seyahat etsin diye 30 milyon lira bütçe ayrıldı. Mersin’e azar azar, Ruslara katar katar!" şeklinde konuştu.

AKKUYU İÇİN 98 MİLYON TL KAYNAK!

Akkuyu için yapılan 1,60 kilometrelik bağlantı yoluna ayrılan toplam 98 milyon liralık bütçenin 40 milyonu harcanmış, 29,4 milyon lirasının da 2020 yılı içinde harcanması planlanıyor. Buna karşılık 246.515.000 lira maliyetle tamamlanması hedeflenen Mersin-Tarsus OSB – D400 Bağlantı yolu projesine 2019 sonu itibariyle sadece 4.635.000 lira harcanmış ve 2020 yılında sadece 1.000 (bin) lira harcanması planlanmakta.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA