BALIKÇILAR NE OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIKÇILAR NE OLACAK?


 

Büyükşehir Belediyesi’nin, Milli Emlak’a ait Balıkçı Barınağı’na verdiği hizmetlerden çekilme kararı alması balıkçıları kara kara düşündürüyor. Muhalefetin, “Hizmetten tasarruf olmaz” diyerek seslendiği Başkan Seçer ise iktidardan yardım isteyerek, barınağın kendilerine tahsis edilmesini istedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Birinci Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısında, idareden gelen 24 teklif, komisyonlardan gelen 9 rapor ve gündem dışı 6 madde olmak üzere toplam 39 madde görüşüldü. Meclisin en önemli maddelerinden biri de Balıkçı Barınağı’nın tahliyesi oldu.

“HİZMETTEN TASARRUF OLMAZ”

Konuyla ilgili ilk olarak söz alan Zafer Şahin Özturhan, Balıkçı Barınağı’nın tahliyesi ile ilgili kararı anımsatarak, “Konu Plan Bütçe Komisyonumuza geldi, biz bu konuyu erteledik, sonuca bağlamadık ama balıkçı arkadaşlarımızdan gelen talepler var. Burada 125’e yakın ticari tekne var. 300’e yakın da amatör balıkçı teknesi var. Belediye barınaktan çekildikten sonra balıkçıların durumu ne olacak? Burası Milli Emlak’ın yeri ama 2010 yılından beri burası Büyükşehir Belediyesi uhdesinde. Balıkçılar Büyükşehir’in çekilmesi ile sıkıntı yaşamaktan endişeli. Durumlarının ne olacağını merak ediyorlar. Zor durumda kalmak istemiyorlar. ‘Her yerde tasarruf yapıyoruz’ diyorsunuz ama bazı yerlere de hizmetten dolayı tasarruf konusunu bir kenara bırakabiliriz. Şöyle bir durum var; Milli Emlak ile ilgili bir konu var ama oradaki arkadaşlara da bir çözüm üretmek lazım. Siz bu şehrin Belediye Başkanısınız” dedi.

“BALIKÇI BARINAĞI BİZE TAHSİS EDİLİRSE ÇOK GÜZEL YATIRIMLAR YAPABİLİRİZ”

Başkan Seçer de, konuyla ilgili iktidar mensuplarından yardım isteyerek, “Balıkçı Barınağı’nın 2017’de Milli Emlak’tan tahsisini istemişiz. Sayın bakanın, siyasetçilerin takip ettiği, bize tahsisi ile ilgili bir konu, bu konuda herhangi bir gelişme olmadı. Bize ait bir yer değil ama temizliği, güvenliği vs. sorumluluk alanı olmadan yapıyoruz. Tabiri caizse davul başkasının kucağında, tokmak bizim elimizde. Yaptığımız işin de kıymeti yok. Biliyorsunuz daha önce Taşucu limanında da aynı konu oldu. Bize tahsisi kısa süreli yapıldı. ‘Uzun süreli yapın, güzel projeler yapalım’ dedik ama maalesef bu konuda bize yardımcı olan olmadı. Balıkçı Barınağı konusunu Plan Bütçe Komisyonu üyesi arkadaşlar bana aksettirdiler, görüştük. Şu anda komisyon da bekliyor. Oradaki balıkçı esnafımızın, amatör balıkçıların mağduriyet yaşamasını istemem. Tekne lokantalar var, birçok insan oradan ekmeğini çıkarıyor. Yeniden gözden geçirelim. Bize tahsisi olursa fiziki koşulları çok güzel olan farklı yatırım yapabiliriz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA