250 MİLYON TL BORÇLANMAK İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

250 MİLYON TL BORÇLANMAK İSTİYOR!


 

Uygulamaları ile vatandaşın sırtındaki vergi yükünü arttıran Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclisten belediyenin SGK ve maliye borçları için 250 milyon TL borçlanma yetkisi istedi!

HEDİYE EROĞLU

Göreve geldiği günden bu yana imza attığı uygulamalarla vatandaşın sırtındaki vergi yükünü arttıran Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in isteklerinin ardı arkası kesilmiyor! Sık sık belediyeyi yaklaşık 3 milyar TL borçla devraldığını söyleyerek, adeta çökmüş bütçeyi toplamak için vatandaşın kapısını çalan Seçer, son olarak meclisten, belediyenin SGK ve maliye borçları için 250 milyon TL borçlanma yetkisi istedi!

YILBAŞINDA NİYET ETMİŞ!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Birinci Birleşim Toplantısı’nda İller Bankası’ndan veya ticari bankalardan 250 milyon TL borçlanma yapılması için meclise yetki talebi teklifi getiren Seçer, “Bütçe denkliği için borçlanma miktarı var; 250 milyon TL. Bugün bunu ivedi getirmemin temel sebebi son anda gelişen bir olayla ilgili. Arkadaşlarımız komisyonlarda değerlendirecek. Bizim aslında şu anda ivedi bir piyasa borçları ya da zorunlu ödemelerle ilgili bir talebimiz değil bu. Biriken SGK ve Maliye borçları var ve bize yüksek faiz yazıyor bunlar. Şu anda faizler de son derece düşük. Daha önce niyet ettim buna ama yeni yıl girer girmez böyle bir şeye kalkışmanın doğru olmadığını düşündüm.

“DEVLETE YÜKSEK FAİZ ÖDÜYORUM ONDAN KURTULACAĞIM”

Geçtiğimiz yılsonunda yaklaşık biriken 40 milyon lira borcun 20 milyon civarını tek celsede ödeme yaptık. Vergi borçlarından biriken 14 milyon borcun da yarısını tek celsede ödedik. 27 milyon liralık ödeme yaptık, faizler yüksek olduğu için.  O dönemde biliyorsunuz sizlerin de desteği ile aldığımız borçlanmayı Aralık ayında kullandık. Ekim’de aldık ama Aralık’ta kullandık. İyi oldu, faizler bir hayli gerilemişti. Ancak şimdi bu komisyonlarda görüşülsün. Cuma’ya da getirebilir, daha sonraki aya da bırakabiliriz ama bizim bunu isteme nedenimiz SGK ve Maliye borçlarından bir an önce kurtulmak. Bir taraftan bankaya borçlanacağım devlete ödeyeceğim. Devlete yüksek faiz ödüyorum ondan kurtulacağım, bir yandan da devlet benden gelir elde etmiş olacak.

KÜLTÜR AŞ’NİN 50 MİLYON TL BORCU VAR!

Şu an Kültür AŞ’nin 50 milyon TL civarında SGK borcu birikmiş durumda. Ben bu parayı bankalardan daha ucuz maliyetli bulabilirim. Şu anda ihtiyaç mukabilinde kullanacağız. Bu borcun tamamını yasal olarak kullanamayız. Bir önceki yılın gelir bütçesinin yeniden değerleme oranından elde ettiğimiz rakamın yüzde 10’unu kullanabiliriz, hepsini kullanma anlamına gelmiyor. Bunu almaktaki amacımız yüksek ödenen faizi düşürme. Şu an SGK ya da Maliye üzerimize gelmiyor çünkü biz de zaman zaman ödeme yapıyoruz. Onlar da bize yardımcı oluyor. Biz yüksek faizi durdurma derdindeyiz” dedi.

Konuşmaların ardından teklif, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA