DOĞA TALANINI; “DURDURALIM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOĞA TALANINI; “DURDURALIM!”


 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Mersin’de doğa katliamına davetiye çıkaran projelerin bir an önce durdurulması için imza kampanyası başlattı. 11 Mart Fukuşima felaketini hatırlatan MERÇED Başkanı Sabahat Arslan, Akkuyu Fukuşima olmasın diye herkesi mücadeleye çağırdı.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin’de yapımı planlanan Taşucu Tersanesi, Karaduvar Polipropilen Tesisi, Akkuyu Nükleer Santrali, Tarsus Biyokütle Enerji Santrali, Balık Çiftlikleri, Hidroelektrik Santraller ve Maden Ocakları ile çevrenin ve insan sağlığının bozulmasının önüne geçmek isteyen Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), imza kampanyası başlattı.

Kampanya öncesi basın açıklamasında konuşan MERÇED Başkanı Sabahat Arslan, “Bu yatırımların, kentimizin geçim kaynağı olan turizmimize, tarımımıza ve balıkçılığımıza çok ciddi zararlar verecektir. Taşucu Tersanesi mahkemece ve Danıştayca yapımına onay verilmemesine rağmen aynı yerde tekrar yapılmak istenmektedir. Dolayısıyla tersane kurulduğu takdirde yaratacağı olumsuzluklar aynı etkiyi yaratacaktır. Tersanenin yapılacağı bölge Özel Çevre koruma Alanı olup, Ramsar Uluslararası Sözleşmesi’yle korunma alanındadır ve 1. derece Doğal Sit alanıdır. Taşucu Tersanesi’nin yapım yeri ekolojik olarak korunması gereken ve dünya mirası listesinde olan Göksu Deltası’na 500 metre uzaklıkta, kaplumbağa üreme alanına bitişik ve yaşam alanı olan Kum Mahallesi’ne de 60 metre uzaklıktadır. Taşucu Tersane bölgesinin alanı 1. derece tarımsal alanıdır” dedi.

Taşucu Tersanesi’nin; Mersin tarımına, turizmine, Göksu Deltası’na ve insan sağlığına zararlar vereceği belirten Arslan, “Karaduvar ve Çevresinde halen çalışmakta olan Kromsan, Sodasan, Petrol Dolum Tesisleri, Akgübre vb.sanayi tesisleri zehir saçarak havayı, suyu ve toprağı kirleterek Mersini yaşanmaz hale getirmiştir. Karaduvarda kurulması planlanan Polipropilen fabrikasından çıkacak olan ağır metaller ve zehirli gazlar tarım alanlarımızı kirletecek ve çoraklaştıracaktır. Polipropilen tesisi yeraltı sularımızın tuzlanmasına, denizin kirlenmesine, sağlığımızın bozulmasına ve ayrıca sağlıksız ve engelli çocukların doğmasına neden olacaktır. Balık Çiftliklerinin yaratacağı kirlilikle turizm ve doğal balıkçılık çok ciddi etkilenecektir. Tarsus’ta yapımı planlanan Tarsus Biyokütle Enerji santrali hava ve koku kirliliği yaratacak ve insan sağlığını bozacaktır” diye konuştu.

11 Mart Fukuşima Nükleer felaketinin yıldönümü olduğunu hatırlatan Arslan, Akkuyu’nun Fukuşima olmaması için herkesi mücadeleye davet etti. Ardından şarkılarla “Doğa talanına dur!” diyen MERÇED üyeleri dilekçeleri imzaladı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA