KADIN EMEĞİNE DESTEK KONSERİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADIN EMEĞİNE DESTEK KONSERİ


 

Haber Merkezi

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Türk Halk Müziği Korosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ortopedik engelli kadınlar ve üretici kadın kooperatifleri yararına ‘Kadın Emeğine Destek Konseri’ düzenledi. Anadolu insanının aşkını, sevincini, mutluluğunu, hüznünü, acısını, hasretini ve ayrılığını anlatan türküleri başarıyla yorumlayan koristler, salonu dolduran dinleyicilerin coşkulu alkışını aldı.

MERSİNLİ KADINLAR EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

AKİB hizmet binasında gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde Mersin Ortopedik Engelliler Derneği ve Toprak Ana Kadın Üretici Kooperatifi üyeleri, açtıkları stantlarda el emeği göz nuru ürünlerin satışını yaptı. Daha sonra Akdeniz İhracatçı Birlikleri Türk Halk Müziği Korosu, Kadın Emeğine Destek Konseri’nde sahne aldı. Şef Turhan Alıcı’nın yönetiminde 8’i kadın 11 kişilik koro, usta müzisyenler eşliğinde 15 türkü ve potpuri seslendirdi.

DİNLEYİCİLER, TÜRKÜLERE ALKIŞLARLA TEMPO TUTTU

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Türk Halk Müziği Korosu, ilgiyle dinlenen konserde Derdimi Dökersem, Yayla Çiçeği Misin?, Burçak Tarlası, Erisin Dağların Karı, Keklik İdim Vurdular, Dereler Akar Gider, Eyvanına Vardım, Çamdan Sakız Akıyor, Ela Ela Leose, Seher Oldu Ey Nigarım, Masa Üstünde Testi, Çuha Şalvar, Kara Gözlü Ay Balam, Ötme Bülbül ve Tevhit adlı eserlerden oluşan repertuvarı başarıyla yorumladı. Salonu dolduran dinleyiciler, türkülere alkışlarla tempo tutarak, eşlik etti.

“KADINLAR, TÜRK TOPLUMUNUN BAŞ TACIDIR”

Konserin finalinde sahneye çıkan AKİB Genel Sekreteri Mehmet Ali Erkan, Koro Şefi Turhan Alıcı’ya teşekkür edip, günün anısına hediyelerini iletti. Erkan, dünya genelinde son 200 yılda kadın haklarının ve eşitlik taleplerinin ön plana çıktığını ve büyük mücadeleler sonunda önemli kazanımlar elde edildiğini belirtti. Türk toplumunun kadınları binlerce yıldır baş tacı yaptığını, 86 yıl önce seçme ve seçilme hakkı kazanan Türk kadınlarının devletin yönetim kadrolarında, iş hayatında ve siyasette aktif olduğunu kaydeden Erkan, AKİB’de hizmet veren kadın personel sayısının da fazla olduğunu söyledi. Erkan, ortopedik engelli kadınlar ve üretici kadın kooperatifleri yararına düzenledikleri konsere destek veren tüm katılımcılara da teşekkürlerini iletti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA