MERSİN ONKOLOJİ HASTANESİ AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ONKOLOJİ HASTANESİ AÇILDI


 

Yaklaşık 70 milyon TL’yi aşan ödenek ile iki yılda tamamlanan bölgesinde ilk ve tek olan Mersin Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek Onkoloji Hastanesi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

Temeli 2018’de atılan Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi tamamlanarak açılışı yapıldı. Toplamda 14 bin 500 metrekare kapalı alana ve 150 yatak kapasitesine sahip pastane başlangıçta 136 yatak olarak projelendirilse de daha sonra yatak kapasitesi artırılarak 150 yatak ile hizmet vermesi salandı. Ayrıca içerisinde 60 kişilik kemoterapi ünitesi de yer alan hastanede bir başka hedef kemik iliği nakli gerçekleştirmek.

Hastanenin açılış törenine; kentte bir dizi inceleme ve ziyaret yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Çamsarı törende yaptığı konuşmada, “Onkoloji Hastanemiz ile sadece ilimiz değil bölgemiz açısından da önemli bir ihtiyaç giderilmiş olacak. Toplamda 14 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunan ve 150 yatak kapasiteli hastanemiz bir yanda Mersin ve çevresindeki vatandaşlarımızın kendilerine en yakın olan bir konumda en iyi ve son dönemci hazlarla sağlık hizmeti almaları sağlanacaktır. Ayrıca diğer bölgelerden ve komşu ülkelerden gelen hastalar için de Onkoloji Hastanesi önemli bir sağlık merkezi olacaktır. Biz burada sadece kemoterapi ve transpilasyon yapmakla yetinmeyeceğiz. Ülkemizin yerli ve milli üretimle, 2023 hedefleri doğrultusunda hastanemizde AR-Ge çalışmaları da yürüterek dışarıya bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlayacağız. Üniversitemiz bünyesinde açmış olduğumuz Biyoteknoloji ve Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümlerimizdeki hocalarımızla multidisipliner çalışmalar yapacağız. Teknoparkımız Teknoloji Transfer Ofisi Genç Girişimci merkezinden doğacak fikirler Onkoloji Hastanemiz bünyesinde hayata geçirilecek ve bir bilim yuvasına haline gelecek. Hastanemizde 14 yataklı yoğun bakım ünitesi ile 40 kişilik kemoterapi ve gündüz bakım ünitesi mevcut ve bir tüp geçitle ana hastane binamıza bağlanmakta. Yetişkin ve çocuklar için ayrı ayrı olmak üzere hematoloji ve onkoloji birimleri mevcut. Toplam 10 adet polikliniğe sahip, 28 adet 2 kişilik oda, 20 adet 1 kişilik, 5 adet kemik iliği tarnskilütasyon odası yer almakta. Çocuk onkoloji hastalarımız için 14 adet 2 kişilik, 8 adet 1kişilik oda, 5 adet kemik iliği tarnskilütasyon odası, iyot tedavi ünitesinde ise 4 adet 1 kişilik oda tesis edildi. Ayrıca hastane içerisinde ziyaretçi ve hasta yakılarının kullanacağı 650 metrekarelik açık avlu imkanı da bulunmakta. Bugün ayrıca hastanemizin yanında 20 odalı hasta yakınları misafirhanemizi de açıyoruz” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA