TOROSLAR 10 MİLYON TL DAHA BORÇLANACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR 10 MİLYON TL DAHA BORÇLANACAK!


 

Seçimlerin ardından ilk iş olarak 7 milyon TL’lik borçlanma yetkisi alan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 10 milyon TL daha borçlanmak için meclisten yetki aldı.

HEDİYE EROĞLU

Sık sık borç batağında olduğu iddiaları ile gündeme gelen Toroslar Belediyesi’nde mali kriz sürüyor! Toroslar Belediye Meclisi, Mart Ayı Meclis Toplantısı'nı Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yaptı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Yılmaz’ın borçlanma talebi öne çıktı.

“BORÇ BULUP DA SOKAĞA PARA DAĞITMAYALIM”

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB) 4. Ulusal Oda Müziği Yarışması için belediye bütçesinden 11 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişin teklifin görüşmelerinde muhalefetten borçlanma talebi uyarısı geldi.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Tuncay Gökçel, teklifin komisyonlara havale edilmesini önererek, “Mersin’de bir çok dernek var. Bu talebi komisyonda inceleyelim. Çünkü gündemde bir de borçlanma talebi var. Borç bulup da sokağa para dağıtmayalım” dedi.

“ZATEN YOKLUK ÇEKİYORUZ”

Bunun üzerine Başkan Yılmaz, “Sokağa saçmak yok” diyerek, AKOB ile başka projeler gerçekleştirilmesi üzerine çalışmalar yaptıklarını belirtti. Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını belirterek; “Başkalarında ne var ise bizde de olması hatta daha iyisini yapma derdindeyiz. Hatta teknik manada müzik eğitimi verilmesi ve konserler verilmesi için Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki Konferans Salonu’na AKOB yöneticileri ile baktık. Akustik konusunda düzenlemeler yaptıktan sonra, kurs etkinlik ve konserleri bu salonumuzda vermek niyetindeyiz” dedi.

Bazı meclis üyelerinin teklifin komisyona havale edilmesi halinde tarihinin yakın olması nedeniyle net karar alınabilmesi için tekrar meclis toplantısı yapılması gerektiğini hatırlatıp, bunun maliyetine dikkat çekerek, “Zaten yokluk çekiyoruz” diyerek, teklifin direk oylanmasını talep etmesi dikkat çekti.

Bunun üzerine konuyla ilgili açıklama yapan belediye yetkilileri organizasyona Büyükşehir, Yenişehir ve Akdeniz Belediyelerinin de destek verdiğini bildirdiler. AKP ve MHP’li Cumhur İttifakı üyeleri teklifin direk oylanmasını isterken CHP’liler tepki göstererek, “Acelesi var ise bir önceki toplantıda gündeme getirseydiniz” tepkisi verdi. Başkan Yılmaz ise “Gözünüzü seveyim tüm Mersin’in tanıdığı bir dernek bu. Teklifleri zamanında meclise getirmek konusunda ben de arkadaşlarımı eleştiriyorum ama her meclisimizde böyle daha zaman baskısı olan meseleler olabiliyor” dedi. 

Müzakerelerin ardından yapılan oylamada teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

HİZMET VE YATIRIM İÇİN PARA LAZIM

Daha sonra mecliste; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, belediyenin 2020 finansman yılı ihtiyacının 10 milyon TL’lik borçlanma yoluyla giderilmesine ilişkin teklif görüşüldü. 

Belediyeyi 200 milyon TL’yi aşan borçla devraldığı iddia edilen ve 31 Mart seçimlerinden sonra ilk iş olarak 7 milyon TL’lik borçlanma yetkisi alan Başkan Yılmaz, teklif gerekçesinde muhtelif yatırımlar ile çalışmaların finansmanın belediye hizmetleri ile karşılanamayacağına dikkat çekti.

Yılmaz, “Borçlanma yetkisi istiyoruz, 10 milyon TL’lik. Bu belediye hizmetlerinin görülmesi açısından, finansman yollarından bir tanesi. Bu dönem faiz oranlarının düşük olduğu bir dönem. Ayrıca belde belediyelerden kaynaklı sonuçlanan kamulaştırma davaları var. Bir an önce bunu kullanmak niyetinde değiliz ama elimizde olmasını direnç ve refleks gösterme açısından uygun olacağını düşünüyoruz” dedi.

Krediyi parça parça kullanabilme imkanına sahip olduklarını da aktaran Yılmaz, “Daha önceki borçlanma yetkisini de birkaç parçada kullandık. Hatta o zaman faiz oranları çok yüksek olduğu için ihtiyaç duyana kadar bir kısmını kullanamadık. Bunu da yine parça parça kullanmak niyetindeyiz süreç içinde. Ama bu yıl yetki aldığımız dönemde kullanmak zorundayız” dedi.

BORÇLANMA YETKİSİ TEKLİFİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Konuyla ilgili CHP’li Tuncay Gökçel de söz alarak, aynı duyarlılığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde beklediklerini söyledi.

MHP’li belediye yönetiminin teklifi, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ndeki borçlanma kavgalarına rağmen direk oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. 

"YATIRIMCILARI BÖLGEMİZE BEKLİYORUZ"

Toroslar'ın kalkınması ve gelecek vizyonunu oluşturan projelerin hayata geçmesi için yatırım yapmanın hayati önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Yılmaz, "Biliyoruz ki iş sorunu  yapılacak olan yatırımlar ile ortadan kalkar. Bölgemizde yatırım yapmak isteyen girişimcilere kapımız açık. Yeni açılacak işletmeler ve yatırımlarla istihdama katkı sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz ayrıca, 1. Etap İmar Planı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2. Etap İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planıyla ilgili maddeyi meclis gündeminde taşıdı.

Bu kapsamda,  Arpaçsakarlar Mahallesi, Yalınayak Deresi ile Serbest Bölge Otoban Bağlantı Yolu arasındaki yaklaşık 165 hektar alanda yapılacak olan II. Etap 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planlarına ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonları'na havale edildi.

Mersin ili, Toroslar ilçesi, Arpaçsakarlar Mahallesi ve çevresini kapsayan 412 hektar alanda yapılacak olan I. Etap 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planlarına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun ortak raporu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Nisan Ayı'nda yapılacak olan meclis toplantı günü; 01 Nisan 2020 Çarşamba günü saat 14.00 olarak belirlenirken, toplantı dilek ve temenniler ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA