KADINLAR SAVAŞ İSTEMİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR SAVAŞ İSTEMİYOR


 

GİZEM EKİCİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken, Mersin Cemevinde konferans düzenlendi. Tüm Bel-Sen önceki dönem Genel Başkanı Vicdan Baykara moderatörlüğünde düzenlenen konferansa, sendikacı; yazar, CHP parti meclis üyesi, Yaşar Seyman Konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Mersin Cemevi Yönetim Kurulu Üyesi Bedia Çaka, “Kadınlar; hiçbir zaman, ölümü kutsamayacaktır. Biz kadınlar, doğurduğumuz evlatlarımıza sahip çıkacağız. Kadınlar olarak biz yaşamı kutsayacağız; Çünkü biz yaşamı doğuruyoruz. 8 Mart’ta çok da temel bir görevimiz var. Irkımız, mezhebimiz, inancımız, partimiz ne olursa olsun kadınların yan yana durup savaşlara karşı ‘hayır’ demesi, bütün ölümü kutsayan insanları yok sayması ve yaşamı yeniden üretmesi gerekir” diye konuştu.

Alevi Bektaşi Federasyonu İnanç Kurulu Başkanı ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz da, “Tarihi süreç içerisinde inançlara baktığımızda; Bugün kadınların geldiği konum, kadınların kendi mücadelesinin sonucudur. Yahudilikte, kadın kurban edilmiş, İsa döneminde, cadı diye taşlanmıştır. İslam da ise, cariye olarak satılmıştır. Anadolu Kızılbaş Aleviler de, Hünkâr Hacı Bektaş Veli, ‘Kadın eşitimizdir. Çocuklarınızı okutun’ demiştir. İnanç Ve ibadetimizin merkezinde insan vardır.  Kadın candır. Kadın bizim eşitimizdir. İnanç ve ibadetimizde kadının yeri çok önemlidir” dedi.

Vicdan Baykara ise 8 Mart’ın direnişin ve mücadelenin adı olduğunu söyleyerek, son yıllarda kadınların yoğun olarak maruz kaldığı şiddete tepki gösterdi. “Biz kadınlar olarak direniş ve mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diyen Baykara,  “Kadın haklarına baktığımızda sorun yasalarda değil bizim zihniyetimizdedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA