MEMET ÇELİK, BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEMET ÇELİK, BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ


 

Mersinli genç trompet sanatçısı Memet Çelik, Batum’da düzenlenen 6. International Music Competition “Silk Way” Batumi Yarışmasında, Winds/Trumpet kategorisinde birincilik elde ederek Türkiye’ye döndü.

Haber Merkezi

Mersin’in gelecek vaat eden sanatçılarından trompet sanatçısı Memet Çelik, ülkesini bir kez daha gururlandırdı. Çelik, bu yıl 22-29 Şubat 2020 tarihleri arasında Batum’da düzenlenen 6. International Music Competition “Silk Way” Batumi Yarışmasında, Winds/Trumpet kategorisinde birincilik elde ederek Türkiye’ye döndü.

Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye,  Almanya’dan 134 yarışmacının katıldığı yarışmada sergilediği performans ile büyük beğeni toplayan Mehmet Çelik, ülkesine gururlu döndü.

Genç sanatçıların tanıtılması, dünya kültürel mirasının korunarak daha da geliştirilmesi, genç sanatçılara profesyonel gelişim fırsatlarının yaratılması, sanat alanında uluslararası ilişkilerin ve işbirliğinin güçlendirilmesini, hedefleyen yarışmada Çelik, P. Depre Konçerto, A. Goedicke Konser Etütü op. 49, J. B. Arban Brilant Fantezi, Sh. Davitashvili Mavi Gökyüzü, eserlerini seslendirdi.

Yarışma öncesi aynı repertuvarla Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün sponsorluğunda, Nevit Kodallı Konser Salonu’nda bir konser gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lise 3’üncü sınıf öğrencisi Memet Çelik, göz doldurarak adından söz ettirmişti.

Yarışmaya, Türkiye’den, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile birlikte MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’ndan çok sayıda genç yetenek katıldı.

MEMET ÇELİK KİMDİR?  

2003 Mersin doğumlu olan Memet Çelik, 24 Kasım İlk Öğretim Okulu’nda başlayan eğitim hayatına 2012 yılından itibaren Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Rauf Musaev’in trompet öğrencisi olarak devam etti. Genç yaşına rağmen Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’nda yer aldı; şef Aytuğ Ülgen yönetiminde solist olarak konserler verdi. Bu dönem, dünyaca ünlü trompet virtüözü Sergey Nakariakov’la da çalışma fırsatı buldu.

2017 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın açtığı sınavı kazanarak, daha önce okuldan ayrılarak Çukurova Üniversitesi’ne geçen Musaev’in yeniden öğrencisi oldu. Çelik, Valencia Konservatuvarı trompet hocalarından Prof. Vicente Campos’un düzenlediği ustalık sınıfına katılarak başarı sertifikası aldı. 2019’da, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası sınavlarını kazanan Çelik, aynı yıl, Gürcistan Developing Union of Georgian Folklore and Classical Music Harmonia’ın düzenlediği 9. International Competition Festivali’nde, 1.  Kategori Trompet Dalı’ında birincilik ve En İyi Artistik Performans Dalı’nda birincilik olmak üzere iki ödül birden kazandı. 2020’de altıncısı düzenlenen ve 6 ülkeden 134 yarışmacının katıldığı (Almanya, Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye, Özbekistan, Kazakistan) International Music Competition “Silk Way” Batumi yarışmasında, Winds/Trompet Dalı’nda birincilik elde etti.

Çelik, ilk profesyonel senfonik konserlerini, 2019/2020 Sanat Sezonu’nda Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nda orkestra sanatçısı olarak, Orhan Şallıel, Antonio Pirolli, Orçun Orçunsel, Eray İnal, gibi şeflerin yönetiminde 16 yaşında gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü orkestra şefi ve besteci Selman Ada’nın Mersin Suiti adını verdiği eserini adına ithaf ettiği Memet Çelik, halen Mersin’de yaşamakta; müzik eğitimini ise Adana’da Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lise bölümünde sürdürmekte.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA