İĞNE OYALARI EMEKLİLERİN ELİNDE CANLANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İĞNE OYALARI EMEKLİLERİN ELİNDE CANLANIYOR


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğiyle İkinci Bahar Emekli Evi üyelerine “İğne Oyası” kursu verilmeye başlandı. Emeklilik zamanlarını oturarak değil üreterek geçirmek isteyen, zamanın kıymetini bilen üyeler, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde görev yapan Merve Sakallı tarafından verilen kursa yoğun ilgi gösteriyor.

İĞNE OYASI EL SANATI CANLANIYOR, EMEKLİLER ÜRETİYOR

Çarşamba ve Perşembe günleri saat 09:00-16:00 arası gerçekleştirilen kursta Emekli Evi üyeleri doğanın renklerini kullanarak emeklerini ilmeklerine katıyor. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı, sadece birkaç malzeme kullanarak birçok takı ve süs eşyası yapan kursiyerlerin elinde canlanıyor. 29 Ocak’ta kursa başlayan üyeler, yaptıkları işler çoğaldığında ürünlerini sergileyecek.

“ÇİÇEĞE VE SANATA OLAN SEVGİM BURADA ARTTI”

İğne oyası kursunda kitap ayracından küpe, kolye, yüzük gibi aksesuarlara, çiçek motiflerinden süs eşyalarına kadar birçok ürün yapan Emekli Evi üyeleri öğrenmekten ve üretmekten çok mutlu. Daha önce iğne oyası bilmediğini, kursta öğrenerek çok keyifli vakit geçirdiğini ifade eden Emekli Evi üyelerinden emekli öğretmen Nedret Uygur, “İğne oyası bilmiyordum. Diğer örgüleri falan yapıyorum ama burada sağ olsun hoca hanımın sayesinde onu öğrendim. Arkadaşlarla hoşça vakit geçiriyorum, çiçeğe olan sevgim, sanata olan sevgim burada arttı. Yani bu yaştan sonra acaba öğrenebilir miyim diye endişelerim vardı. Oysa ki insan her yaşta her şeyi yapabilirmiş. Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e bize bu imkanları sağladığı için, emekleri için çok teşekkür ediyorum. Başarıları daim olsun” dedi.

“SEVEREK GELİYORUZ”

İğne oyası kursunda çok keyifli zaman geçirdiğini söyleyen Gülseren Yıldırım, “On senelik kamu kuruluşu emeklisiyim. Belediyenin bir etkinlik mesajı geldi. İğne oyası kursuna başlayalım dedik arkadaşlarla beraber ve başladık. Çok da memnun kaldık. Hocamız da çok güzel eğitim veriyor. Kitap ayracı, papatya, yüzük yaptık. Gerçekten böyle bir etkinlik düzenlemeleri çok güzel olmuş. Severek geliyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e etkinlikten dolayı çok teşekkür ederiz. Bunun gibi başka etkinliklerin olmasını da isteriz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA