SENDİKALI EMEKLİLER HALKLA BÜTÜNLEŞECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SENDİKALI EMEKLİLER HALKLA BÜTÜNLEŞECEK


 

Tüm Emekli Sendikası yeni sendika binalarının açılışını yaptı. Daha önceki binanın yanına göçmen bürosu açıldığı için içeriye geçişlerde zorluk yaşadıklarını aktaran Tüm Emekli Sendikası Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, yeni yerlerinde çalışmalarını halkla daha bütünleşmiş bir şekilde yapacaklarını duyurdu.

AYŞENUR ÖNAL

Tüm Emekli-Sen Mersin Şubesi, sendika binasının yanına açılan göç bürosu nedeniyle giriş-çıkışlarda sıkıntı yaşaması üzerine yeni yerine taşındı. Yeni binanın açılışını yapan Tüm Emekli Sendikası Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, “Tüm Emekliler Sendikası 1995’ten bugüne kadar emeklilerin örgütlenmesi için Türkiye çapında mücadele vermektedir. Mersin’de de bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Önceki binamızın göç bürosu yanı olmasından dolayı giriş-çıkış yapamaz duruma gelmiştik. Buranın temini sağlayan kişilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Adilbeyoğlu açılış konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bizim Çarşamba buluşmaları altında her hafta bir sanatsal, kültürel etkinliklerimize haklıda katarak, Marina’yı katarak birlikte daha yakışır daha güzel kullanabileceğimiz bir mekâna ihtiyacımız vardı. Burayı kurarken bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum.

“BİZ EMEKLİLER BU ÜLKEDE BİR GELECEK YARATMAYA ÇALIŞTIK”

Önümüzdeki süreçte de hep beraber bu örgütlülüğü güçlendirmek zorundayız. 13 milyon emekliyiz ama eğer örgütlenmezsek, bir çatı altında birleşmezsek ne bizi dinleyen var, ne de var sayan var. Özellikle son yıllarda kötü bir süreçten geçiyoruz, bazılarımız 12 Eylül faşizmini bile yaşadı ama böylesine anti demokratik, hukukun yok sayıldığı, tek adam rejimini yaşamadı. Her gün acı haberler geliyor. Biz emekliler bu ülkede bir gelecek yaratmaya çalıştık. Temel amacımız; çocuklarımızla barış içerisinde, kardeşçe, özgürce, kol kola, omuz omuza, çalışan, kendine güvenen insanlar olsun istedik. Ama her halde bunu beceremedik. Çünkü baktığımızda her gün onlarca insanın canından bahsedilirken rakamlar konuşuluyor. Yine son günlerde ne olduğunu bilmediğimiz bir kaosun, bataklığın içerisine çekildik ve bu kaos her birimizi yutmaya çalışıyor. Onun tabiriyle konuşmak gerekirse ‘Herhalde şehitler tepesi daha dolmadı’. Biz bir tane çocuğumuz ölmesin, bir tane çocuğumuz işsizlikten intihar etmesin, bir tane çocuğumuz yarına güvencesiz bakmasın istiyoruz. İnsanca kardeşçe, en çok ihtiyacımız olan barışla yaşamak istiyoruz. Bu nedenle de bugün siz değerli dostlarıma yalnız bırakmadığını için teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmasının ardından kurdele kesilerek yeni binanın açılışı yapıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA