8 MART BARIŞA HİZMET EDECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

8 MART BARIŞA HİZMET EDECEK!


 

Mersin Kadın Platformu, yaklaşan 8 Mart’ta kentte yapılacak programı kamuoyuyla paylaştı. Platform 1 Mart’tan itibaren başlanılacak programa Mersinli bütün kadınları çağırarak, “Meydanları terk etmiyoruz!” mesajı verdi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Kadın Platformu, 8 Mart yaklaşırken yapılacak olan etkinlikleri açıkladı. Bütün kadınları sokağa çağıran Tertip Komitesi Sözcüsü Zeynep Kaya, 1 Mart’ta etkinliklere başlanılacak 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününün programını okudu.

Programı okumadan önce konuşma yapan Kaya, “Savaş haberleri bütün basını doldurdu. Dünyada ülkemizde süren bir savaş var. Savaştan kaynaklı canlarımızı kaybediyoruz. Biz kadınlar barışı haykırmak, barışı dillendirmek için sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Bu 8 Mart’ta barışa hizmet edecek” dedi. Kaya şöyle devam etti; “Erkek şiddetinin her geçen gün çığ gibi büyüdüğü, yaşamlarımıza yönelik saldırıların arttığı koşullarda 8 Mart geliyor. İktidarın politikaları, diyanetin fetvaları, üzerine eklenen ekonomik kriz kadınlara şiddet, ayrımcılık, yoksulluk olarak dönüyor. Her gün öldürülüyoruz. İktidar ile ilgili erkeklerin işlediği cinayetleri üstü örtülüyor. Rabia Naz’a, Nadira’ya, Yeldana’ya ne olduğunu soruyoruz. 55 gündür Dersim’de kayıp olan Gülistan Doku’ya ne olduğunu sorarak karşılıyoruz 8 Mart’ı”.

“YETER!”

İntihar görünümlü cinayetlerle kadınların yaşam hakkının elinden alındığını söyleyen Kaya, “Kazanılmış haklarımıza göz dikiliyor. Nasıl yaşayacağımıza, kimi sevip sevmeyeceğimize, doğurup doğurmayacağımıza, bedenlerimize, hayatlarımıza, iktidar ve erkekler tarafından sürekli müdahale ediliyor. Ekonomik krizin faturası kadınlara işsizlik, yoksulluk, ev içi emek sömürüsünün katmerlenmesi, güvencesizlik olarak dönüyor. Tüm bu eşitsizlik, adaletsizlik ve erkek şiddeti karşısında, 8 Mart’a sayılı günler kala kocaman bir ‘YETER!’ diyoruz. Kadın dayanışmasını yükseltmeye, isyanımızı haykırmaya, alanlara çağırıyoruz. Emeğimiz, özgürlüğümüz, haklarımız için alanlara” diye konuştu.

“SINIRSIZ BİR KADIN DAYANIŞMASI İÇİN ALANLARDAYIZ!”

Kaya konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Her gün öldüren erkek şiddetine, üstü örtülen cinayetlere, homofobi ve transfobiye, yaşamlarımızı kuşatan politikalara karşı hayatlarımız için alanlardayız! Kürtaj yasalarına, doğurganlığımıza, ne giyeceğimize, kaç çocuk doğuracağımıza karışanlara, tacize, tecavüze, istismara karşı bedenlerimiz için alanlardayız! Kapitalizme, ataerkiye, sermayeye, esnek ve güvencesiz çalışmaya, ev içi görünmeyen emeğe, cinsiyetçi iş bölümüne, krize, yoksullaşmaya karşı emeğimiz için alanlardayız! 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesine saldıranlara, nafakamıza göz dikenlere, tecavüz af yasasına, erkek yargıya, ifade ve eylemlerimizi cezalandıranlara karşı haklarımız için alanlardayız! Makbul kadın fetvalarına, kadın değil aile olarak tanımlayanlara, heteronormativiteye karşı hazlarımız, arzularımız, özgürlüğümüz için alanlardayız! Savaş politikalarına, militarizme, irade gaspına, mülteci ve azınlık nefretine, ekolojik talana, cins kırımına karşı barış için alanlardayız! Sınırsız bir kadın dayanışması için alanlardayız! Haydi, bizi güçsüz, çaresiz bırakmaya çalışanlara karşı, dayanışmamızı büyütelim, isyanımızı sokaklara taşıyalım.”

DOLU DOLU PROGRAM

1 Mart; Mersin Kadın Savunma Ağı Dayanışma Kahvaltısı ve Mersin Cemevi Kadın Kolları “Kadın Mücadelesi Yaşam Mücadelesidir” paneli. 4 Mart; İnsan Hakları Derneği ve HDP Kadın Meclisi ortak etkinliği ile Eğitim-Sen kadın buluşması. 6 Mart; HDP Kadın Meclisi “Biz kadınlar özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız” dayanışma kahvaltısı ve Ekmek ve Gül Mersin buluşması. 7 Mart; CHP Kadın Kolları eş zamanlı basın açıklaması ve Mersin Kadın Platformu “Kadın Mitingi”. 8 Mart; Güne Bakan Kadın Festivali.  28 Mart; Mersin İnsan Hakları Derneği “Hak Arama Mücadelesinde Kadın ve Barış Dili”.

Ayrıca 8 Mart’ta saat 19.00’da Kushimato Sokağında başlayacak olan Feminist Gece Yürüyüşüne tüm kadınları davet ederek, “Meydanları terk etmiyoruz!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA