MERSİN OSB’LERİNE GAZİANTEP MARKAJI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN OSB’LERİNE GAZİANTEP MARKAJI!


 

Mersin-Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli, bölgede Gaziantep firmalarından çok talep aldıklarını belirterek, “Çalışmaları devam eden 3. Bölgenin çoğunu Antepli firmalara verdik. 4. Bölgeyi de belki alacaklar çünkü fabrikalarını Mersin’e getirmeye başladılar. Şu anda satılık yerimizin olmaması Mersin sanayisinin güçlendiğini gösteriyor” dedi.

Haber Merkezi

MTSO Şubat ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı A.Hamit İzol’un başkanlığında gerçekleştirildi. İzol’un açılış konuşmasının ardından, Mali Müşavir Öznur Gür, işçi–işveren anlaşmazlıklarıyla ilgili dava örnekleri konulu bir sunum yaptı.

Toplantıda 6 No’lu Toptan Gıda ve Muhtelif Ticaret Meslek Komitesi adına Meclis Üyeliğine gelen Sadık Erhan Atilla kendisini tanıtırken Genel Sekreter A.Kadir Dölek, NACE Çalışma Grubunca Faaliyet Kodlarında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. 

KIZILAY- MTSO İŞBİRLİĞİ ARTACAK

Akdeniz Kızılay İlçe Başkanlığı görevini de yürüten Meclis Üyesi Habib Kurt, Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgi verip MTSO ile işbirliği yapılabilecek konulara değindi. Eğitim Hizmetleri Komitesi’nin Adana Ticaret Odası ile birlikte yürüttüğü ortak çalışmalar hakkında bilgi veren Tamer Güner ise Adana’nın bu yöndeki işbirliklerine çok açık olduğunu belirtip, diğer komitelerin de benzer çalışmalar içine girebileceğine dikkat çekti.

Meclis Üyesi Mesut Selim Özcömert de toplantıda 10 – 13 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes Kentinde düzenlenecek olan Uluslararası Emlak Fuarı (MIPIM) hakkında bilgi verdi. Uluslararası arenada kendi alanında iddialı yatırımcıların bu fuarda yer aldığını kaydeden Özcömert, “MİPİM Fuarı’na katılmamız halinde başta Mersin Turizm A.Ş. projemiz olmak üzere yatırımcıları bölgemize çekebileceğimizi, şehrimizin bilinirliğini ve değerini artırabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

OTOGAR’DA YAŞANAN SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Sabahattin Kılıççıoğlu, Bankalar ve Ekonomik Konular Çalışma Komisyonu’nun takip ettiği konular hakkında bilgi vererek bu çalışmalar sonunda elde edilen kazanımları anlatarak emeği geçenlere teşekkür etti. Kılıççıoğlu, bankaların müşterilerinden 2500 kalemden oluşan hizmet bedeli aldığını yapılan düzenlemeyle öğrendik. Bu sayı şimdi 80’e indi. 1 Mart’ta başlayacak uygulamayla bankaların alabileceği hizmet bedelleri sayısı 2500’den 80’e düşürüldü, hem de hizmet ücretlerine tavan uygulaması getirildi” dedi.

Hasan Engin ise Gaziantep İskenderun arasında yapılacak yol ve tünel yatırımları hakkında bilgi verdi. Bu yatırımlar tamamlandığında Mersin Limanı üzerinde nasıl etkiler oluşturabileceğinin iyi irdelenmesi gerektiğini belirten Engin, Mersin’in projelerine tüm kesimlerin hep birlikte sahip çıkması çağrısında bulundu. “Eğer bir STK bir projeyi konuşuyorsa onun projesi gibi görünüp diğer kurum ve kuruluşlar bunu konuşmuyor. Oysa hep birlikte tüm projelere sahip çıkmalıyız” diyen Engin, hep birlikte güçlü lobi yapılması gerektiğini vurguladı.

Mustafa Özdamar ise Mersin Otogarı’nda yaşanan sorunlara dikkat çekerek destek istedi. Otogarda faaliyet gösteren firmaların kira süresinin dolmak üzere olduğunu hatırlatan Özdamar, “1 ay sonra süre bitiyor. Firmalar kiralarını ödeyemedi. Oda olarak otogardaki 250 üyemize sahip çıkmalıyız. Başkanımız geçtiğimiz günlerde gelerek sorunları yerinde dinledi. Arkasının geleceğine inanıyoruz” dedi.

“ANKARA’DA BİR OFİS AÇILMALI”

Meclis Üyesi ve Mersin-Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli ise Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gaziantep firmalarından çok talep aldıklarını anlatan Tekli, “Çalışmaları devam eden 3. Bölgenin çoğunu Antepli firmalara verdik. 4. Bölgeyi de belki alacaklar çünkü fabrikalarını Mersin’e getirmeye başladılar. Şu anda satılık yerimizin olmaması Mersin sanayisinin güçlendiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ankara’da bir ofis açılması talebini de yineleyen Tekli, tüm kurum ve kuruluşların bir araya gelerek Ankara’daki çalışmaları daha yakından takip edebilmek adına ortak bir ofis açması gerektiğini vurguladı.

Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani ise Mersin’e yapılması öngörülen ikinci konteyner limanına değindi. Bu limanın yapılması için tüm kentin tek vücut olup talebi dile getirmesi gerektiğini vurgulayan Çani, limanın Mersin ekonomisi için önemini hatırlatıp sahip çıkılması çağrısında bulundu.

“BÖLGE OLARAK GÜÇLENMELİYİZ”

Meclis sonunda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, sadece Mersin’e yapılan yatırımları takip etmekle kalmayıp bölgeye yapılan yatırımların da desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Yalnızca Mersin ekonomisini değil, Adana, Hatay ve hinterlandı ile birlikte bölge ekonomisini güçlendirmek hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Kızıltan, bu konuda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptığı görüşme sonucunda bölgenin kalkınması adına, Bölge aktörleriyle birlikte ortak bir çalışma başlatılacağını söyledi. Rifat Başkanımızın koordinasyonunda yapacağımız çalışmanın görüşmelerine başladık, şimdiye kadar görüştüğümüz tüm kurumlar böyle bir planlamanın yapılması gerektiğinde hemfikir olduklarını dile getirdiler, dedi. Kızıltan konuşmasını Meclis Üyelerini Ankara temasları hakkında bilgilendirerek tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA