İDDİALAR KORKUNÇ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İDDİALAR KORKUNÇ


 

İmam nikahlı karısı, 5 çocuk annesi Derya Çilsal’ı tatile götürme bahanesiyle hunharca katletmekten yargılanan Faysal Çatak ve kardeşi C. Çatak hakim karşısına çıktı duruşmada, tüyler ürperten detaylara karşı sanık avukatının savunmasına mahkeme başkanı bile dayanamayarak tepki verdi!

GİZEM EKİCİ

Mersin'de 2016 yılında vahşi bir cinayete kurban giden 5 çocuk annesi Derya Çilsal'ın (46) katil zanlısı kocası Faysal Çatak (56) ve ona yardım ettiği iddia edilen kardeşi C. Çatak hakim karşısına çıktı.

Olay merkez Mezitli ilçesine bağlı Davaltupe Mahallesindeki Çaltana Sitesinde meydana geldi. İddialara göre, Derya Çilsal ve imam nikahlı kocası Faysal Çatak 25 Kasım 2016'da merkez Akdeniz İlçesi Turgutreis Mahallesi'ndeki evlerinden 06 DH 6536 plakalı araçla yanlarına battaniye, elektrikli soba ve üçlü uzatma kablosu alarak Çaltana Sitesine gitti. Çift 25-26-27 Kasım tarihlerinde 3 gün sitede kaldı.

27 Kasım'da Faysal Çatak yanında Derya Çilsal olmadan evlerine döndü. Faysal Çatak, yakınlarına Derya Çilsal’ın cebindeki 800 TL'yi de alarak sevgilisine kaçtığını söyledi. Derya Çilsal'dan günlerce haber alınamamasının üzerine yakınları kayıp başvurusunda bulundu.

 

KOL, BACAK ve KAFATASI BULUNDU!

Şüphelilerin ifadelerinde çelişki olduğunu tespit eden Cinayet Büro Ekipleri cinayet üzerinde durmaya başladı. Ekipler olaydan yaklaşık 1 hafta sonra 2 Aralık 2016'da Silifke İlçesi Arkum Mahallesi Doktorlar Sitesi sahilinde bulunan kol, bacak ve kafası bulunmayan kadın karakterli ceset için DNA testi uygulandı. Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderilen numunelerin ardından sahilde bulunan faili meçhul cesedin kayıp ihbarı verilen Derya Çilsal'a ait olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine cinayet büro ekipleri, Derya Çilsal ile birlikte tatil sitesine gittiği Faysal Çatak'ı şüpheli sıfatıyla gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Faysal Çatak, cinayet zanlısı olarak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

TATİL BAHANESİYLE ÖLDÜRMÜŞ!

Tutuklu sanık Faysal Çatak hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürme, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, tasarlayarak öldürme' suçlarından, tutuksuz sanık C. Çatak hakkında ise 'Cinayete ve delillerin gizlenmesine yardım etme' suçlarından dava açıldı.

İddianamede şüpheli Faysal Çatak'ın, 25 Kasım 2016'da kurgulamış olduğu belirli bir plan-proje dahilinde hareket ederek maktulü tatil yapma bahanesiyle Çaltana Sitesine götürdüğü 25-26-27 Kasım 2016 günleri içerisinde temin ettiği uyuşturucu nitelikte hap ve maddeleri vererek Derya Çilsal'ın akli melekelerini sağlıklı kullanamadığı bir anda aldatma olaylarını sorduğu ve darp ederek bir takım itirafları almaya çalıştığı, ceset üzerindeki otopsi bulgularından da tespit edildiği üzere ağır eziyet ve darpa maruz kalması ile darp neticesinde öldürüldüğü, yine otopsi bulgularında kesi bölgelerinden ekimoz tespit edilememesi dikkate alındığında cesedin uzuvlarının öldürüldükten sonra kesici, delici bir aletle yapıldığı tespit edildi.

 

CESEDİ PARÇALAYIP DENİZE ATTI!

Zanlı Faysal Çatak'ın Derya Çilsal'ı öldürdükten sonra kardeşi olan C. Çatak'dan cesetten kurtulmak amacıyla yardım istediği ve bu nedenle Mersin'e geldiği, sonrasında birlikte cesedi yok ederek suç delillerini ortadan kaldırmak için cesedi parçalara ayırdıkları ve Erdemli ilçesine bağlı Sahil-Arpaç-Çeşmeli civarına giderek cesedin parçalarını denize attıkları, cesetten kurtulduktan sonra kayıp ihbarı verdikleri iddianamede yer aldı.

Tutuklu sanık Faysal Çatak ve kardeşi C. Çatak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşma salonunda Derya Çilsal'ın yakınlarının olmaması dikkat çekerken, tutuklu sanık Faysal Çatak, duruşmada hakkındaki iddiaları ret ederek, tahliyesini istedi.

 

MAHKEME BAŞKANINDAN AVUKATA TEPKİ

Sanık avukatının "Müvekkilim ortada hiçbir delil yokken tutuklu. Cezaevinden çıktıktan sonra eşinin kendisini aldattığından şüphelenerek araştırma yapmıştır" demesinin üzerine  mahkeme başkanı, "Biz elma satarken buraya gelmiş değiliz. Aldattığından şüphe edilen kadını alıp bir yerde sorgulamak ve öldürmek, sonra da çocuklarına robot gibi şikayetçi olmayın demek araştırmaya dahil mi?" diye sordu.

Tarafları dinleyen iddia makamı sanık Faysal Çatak'ın tutukluluk halinin devamını, tutuksuz yargılanan C. Çatak'ın da tutuklu yargılanmasını istedi. Duruşmaya ara veren mahkeme başkanı cinayet zanlısı Faysal Çatak'ın tutukluluk halinin devamına, kardeşi C. Çatak'ın ise tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA