İSTİFA MI EDECEK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİFA MI EDECEK?


 

CHP’de antidemokratik uygulamalara sahne olan İl Kongresi’nin yarattığı depremin etkileri sürüyor. Kongreyi terk eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın partisinden istifa edeceği iddiaları gündeme geldi. İddialar Bozdoğan’ın isminin TKP ve İYİ Parti ile anılmasına neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de 31 Mart seçimlerinde sürpriz bir şekilde Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi’ni kazanan CHP’de kavga bitmek bilmiyor.

İlk olarak yerel seçim sürecinde meclis üyelerinin belirlenmesinde karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan arasındaki kriz büyüyor.

Her iki tarafında bir çok defa “Kavgalı değiliz” mesajı vermesine rağmen yıldızı bir türlü barışmayan Seçer ve Bozdoğan, Tarsus Meclisi’ndeki yetki talebi oylamasında bir kez daha karşı karşıya geldi.

CHP’li üyeler Başkan Bozdoğan’ın yetki talebine ret, Cumhur İttifakı üyeleri ise destek verdi. Haluk Bozdoğan konuyla ilgili açıklama yapmazken eşi Derya Özinç Bozdoğan’ın sosyal medya üzerinden partiyi ve Vahap Seçer’i hedef alan sert açıklamaları ile gündeme bomba gibi düştü.

DELEGE YAZILMADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile sık sık karşı karşıya gelen ancak geri adım atmayan Başkan Bozdoğan son olarak kongre sürecinde de dışlandı. Tarsus CHP İlçe kongresinde il delegesi yazılmayan Bozdoğan, belediye başkanı olmasına rağmen il kongresinde de kurultay delegesi dahi yazılmadı.

BAŞKA PARTİYE Mİ GEÇECEK?

Bununla birlikte haftasonu CHP Mersin İl Kongresi’nde yaşanan skandal olaylar parti içerisindeki ayrışmayı bir kez daha gözler önüne serdi. Muhalif aday Alptekin Eser’in seçime girmesinin engellenmesi, arbede ve salona polis girmesi sonrası salonu terk eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın partiden kopuşunun giderek güçlendiği öne sürüldü. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın partisinden istifa ederek Türkiye Komünist Partisi’ne (TKP) veya İYİ Parti’ye geçeceğine yönelik iddiaların sosyal medyada da sıkça dile getirildiği görüldü.

Ancak Başkan Haluk Bozdoğan, güçlü bir ekip oluşturarak, il örgütü ile Vahap Seçer ve ekibine karşı parti içinde mücadele etme yönünde bir tutum izleyebileceği de gelen iddialar arasında.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA