MERSİN’DE KADINLARA SENDİKA EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE KADINLARA SENDİKA EĞİTİMİ


 

Haber Merkezi

Mersin’de, HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesince  “Çalışma Hayatı ve Sendikal Hayatta Kadın Eğitim Programı” yapıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen programa, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Öz Finans İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Saim Esken, HAK-İŞ Mersin İl Başkanı ve Hizmet İş Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, konfederasyona bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri, kadın komitesi başkan ve üyeleri katıldı.

HAK-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, kadınlar için yapılan çalışmaların etkin bir şekilde yürütüldüğünü söyleyerek, “2007 yılında HAK-İŞ içinde kadın üye oranı yüzde 1 civarındayken yapılan çalışmalar ve üye sendikalar tarafından oluşturulan Kadın Komiteleri ile yüzde 24’lere çıktı. Bugün 700 bin HAK-İş üyesinin 170 binini kadınlar oluşturuyor. Kadın üyelerimizin yeterliliklerini geliştirmek ve kapasitelerini arttırmak için bu gibi eğitimleri çok önemli bir araç olarak görüyoruz. Bugün de bu yüzden burada birlikteyiz. Amacımız sadece sorunları tespit etmek değil, çalışma hayatına ilişkin yenilikçi çözüm önerileri ortaya koymaktır. HAK-İŞ olarak fıtratta farklılık haklarda eşitlik diyoruz.” dedi.

HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner de, kadınların sendikal çalışmalarında aktif rol aldıklarını ifade ederek, “Kadının çalışma hayatında var olması her şeyden önce bir insan hakkı olarak değerlendirilmiştir. Başta kadın üyelerimiz olmak üzere, 700 bin üyemiz, aileleri ve çalışanlar için yapmamız gereken görevlerimiz ve sorumluluklarımız var,  yolumuz uzun ve meşakkatli. Bu amaçla kurulan kadın komitemiz bugün hem HAK-İŞ Genel Merkezi özelinde hem de sendikalarımızda güçlü yapısıyla çalışmalarını sürdürmektedir.” diye konuştu.

HAK-İŞ Mersin İl Başkanı ve Hizmet İş Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün ise, Sendikal harekette kadın çalışmalarına verdiği destekten dolayı Genel Başkan Mahmut Arslan’a teşekkür etti. Gün, “Kadınların çalışma hayatı içerisinde olmasını çok önemsiyoruz. Hak-İş ve Hak-İş’e bağlı sendikalar çalışan kadınların sorunlarını çözme konusunda sorumluluklarının bilincinde eşit şartlara kavuşturulması için gerekli özen ve mücadeleyi vermektedir.” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Hukuk Müşaviri Avukat Hamdi Abdullah Koçoğlu, “Çalışma Yaşamında Kadın Hakları ve Hukuksal Referanslar”, Eğitim Uzmanları Ceylan Güliz Bozdemir ve Kübra Öztürk Sever de “Etkili İletişim Becerileri ve Empati”, “Stres Yönetimi”, “İş ve Aile Yaşamının Uyumu” konularında sunumlar gerçekleştirdi. Katılımcıların konuşmacılara sorularını yönelttiği soru-cevap bölümünün ardından program katılımcılara sertifikaları verilmesiyle sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA