MERSİN’DE 113 BİN KİŞİ DOĞALGAZ ABONESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 113 BİN KİŞİ DOĞALGAZ ABONESİ


 

Mersin’in doğal gaz konforunu yaşadığını söyleyen Aksa Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Serhat Kasapoğlu, 5 ilçede, 113 bin aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti verdiklerini açıkladı.

GİZEM EKİCİ

Çevresindeki pek çok ile nazaran doğalgaz ile geç tanışan Mersin’de, 113 bin aboneye ulaşıldı. Mersin’in doğal gaz konforunu yaşadığını söyleyen Aksa Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Serhat Kasapoğlu, 5 ilçede, 113 bin aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti verdiklerini açıkladı.

4 KENTE HİZMET VERİYOR

Aksa Çukurova Doğalgaz olarak 28.02.2008 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan almış oldukları lisans ile Adana, Mersin ve Hatay-Osmaniye olmak üzere 4 il, 23 ilçe-beldede, 400 binin üzerinde aboneye hizmet verdiklerini aktaran Kasapoğlu, “Aksa Çukurova Doğalgaz olarak, Mersin’de ilk doğal gaz arzını 2009 tarihinde sağladık. O zamandan bugüne, Mersin il merkezi de dahil olmak üzere toplam 5 ilçede, 113 bin aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti veriyoruz” dedi.

“HIZ KESMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Mersin'de hala doğal gaz verilmeyen bölgelere ilişkin de açıklama yapan Kasapoğlu, şunları söyledi; “Aksa Çukurova Doğalgaz olarak her sene daha fazla vatandaşımızı doğal gaz konforuyla tanıştırmak için hız kesmeden çalışıyoruz. Her yıl ulaştığımız abone sayısı, ilçe ve mahalle sayısı artıyor. Bu sene Toroslar ilçesi Toroslar, Tozkoparan mahalleleri ile Mezitli ilçesi Çankaya ve Çamlıca mahallelerine doğal gaz ulaştırdık; 2020 yılı hedeflerimiz arasında ise Toroslar ilçesi Çukurova, Buluklu Mahalleleri, Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi, Tarsus ilçesi Gazipaşa ve Bağlar mahalleleri bulunuyor”.

“DOĞAL GAZIN SADECE ISINMA İLE EŞLEŞMESİ ALGISINI DEĞİŞTİRMEK KOLAY OLMADI”

Yılın büyük kısmı güneş gören ve ılıman iklime sahip Mersin’in doğalgazı sevdiğini ve tercih ettiğini de bildiren Aksa Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Serhat Kasapoğlu, “Deneyimlerimiz bize gösteriyor ki doğal gaz yalnızca ısınmada değil, mutfak ve banyoda da ekonomik ve konforlu bir kullanım sağlamaktadır. Mersin 2 milyona yakın nüfusuyla Türkiye’nin 11. büyük şehri konumunda. Akdeniz kıyısında, tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezi.  Türkiye’nin en büyük limanına sahip. Birçok önemli üretim tesisine ev sahipliği yapmasının yanı sıra, tarımda da kuvvetli ve canlı bir şehir. Aksa Doğalgaz’ın ekonomik ve sosyal bakımdan yoğun ve dinamik bir şehrin ihtiyaçlarına yanıt veren konfor, güvenli kullanım ve kaliteli hizmet sunduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, Mersin’in giderek doğal gazı daha çok tercih edeceğini söyleyebiliriz.

Çukurova sıcaklığı, kışın dahi kuzey şehirlerle karşılaştırıldığında ılıman havasıyla bilinen bir bölge. Bu sebeple, doğal gazın sadece ısınma ile eşleşmesi algısını değiştirmek kolay olmadı, bu hala üzerinde çalıştığımız bir konu. Biz Mersinli vatandaşlara sadece ısınmada kolaylık sağlamıyoruz; yemeklerini beş kat daha ucuza pişirebilecekleri, 7/24 kolayca sıcak su kullanabilecekleri konforlu bir hayat sunuyoruz. Isınma konusunda bölgemizde yaygın olarak klima kullanılıyor; ancak maddi etkilerini bir yana bıraktığımızda bile bu sağlıklı bir ısınma yöntemi değil. Klima ev içerisindeki hava kalitesini etkiliyor ve solunum yolu hastalıklarına sebep olabiliyor. Doğal gaz, ev içerisinde klimaya göre daha rahat nefes alınabilir bir ortam sağlıyor. Üstelik doğal gaz kullanan şehirlerin hava kalitesinin ölçülebilir ve hissedilebilir şekilde artmasıyla hem şehirler daha rahat nefes alıyor hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmış oluyoruz.

Hedefimiz temiz, ekonomik ve güvenli olan doğal gazı konut, sanayi, ticari tüm tüketicilerle buluşturmak ve bu konforu bu kentte yaşayan insanlara sunabilmek. Bu kapsamda dönemsel olarak kampanyalar yapıyoruz.

“DOĞAL GAZ EVLERE KONFOR GETİRİR”

Doğal gaz kullanımı pek çok bakımdan pratiktir. Evlerde doğal gaz kullanımıyla ısınma, sıcak su ve pişirme amaçlı enerji ihtiyacı zahmetsiz ve konforlu biçimde sağlanır. Yandığı zaman atık bırakmaz, külsüz ve dumansızdır. Ayrıca zehirsizdir; çevreye zarar vermez, havayı kirletmez. Tüketimi sayaçlardan okunur ve kontrol edilebilir; kullanmadan önce harcama yapmanız gerekmez, kullandığınız kadar ödersiniz. Bir başka kolaylığı ise depolama ve taşıma maliyeti olmamasıdır. Tüm bu kolaylıkların yanı sıra, doğal gaz evlere konfor da getirir. Doğal gazlı evlerde tüm odalar eşit sıcaklıktadır; böylece abonelerimiz kışı sadece sobanın olduğu bir odada geçirmek zorunda kalmadan rahatça geçirebilir. Hepimiz tüp bitti derdi yaşamışızdır. Doğal gaz kesintisiz enerji sunduğu için duşun yarıda kalması, yemek pişerken tüp bitmesi gibi sorunlar da ortadan kalkmış olur.

“DOĞAL GAZ DİĞER YAKITLARA ORANLA EKONOMİKTİR”

Doğal gaz diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında önemli ölçüde ekonomiktir. Doğal gaz kullanımıyla mutfaktaki pişirme amaçlı enerji harcamaları yüzde 80 oranında azalmaktadır. Banyo için tüp kullanıyorsanız, doğal gaza geçmeniz durumunda önemli ölçüde tasarruf etmiş olursunuz. Ocakta ve banyoda doğal gaz kullanmak tüpe göre 5 kat daha ucuzdur. Doğal gaz ısınmada ise ithal kömürle karşılaştırıldığında yaklaşık 2 kat daha avantajlıdır. Üstelik abonelerimiz doğal gazla sağlanan tasarrufla, yıllar içinde dönüşüm maliyetini de çıkarmış oluyorlar.

Küçük önlemlerle hem doğal gaz faturasında önemli oranda tasarruf sağlamak hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına destek olmak mümkün. Örneğin doğal gazla ısınırken oda sıcaklık termostatınızı sadece 1 derece düşük sıcaklığa ayarlayarak yüzde 7 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz. Çatı, duvar ve pencere yalıtımı, kombinin doğru seçilmesi ve periyodik bakımının yaptırılması ile termostatik vana kullanımı da tasarruflu doğal gaz kullanımında önemli rol oynuyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA