DAĞCILIKTA ‘ZİRVE’ BİR BAŞKA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DAĞCILIKTA ‘ZİRVE’ BİR BAŞKA


 

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Mersin Şubesi, kuruluşunun üzerinden geçen 4 yılda alanında zirveye yükselişini sürdürüyor.

GİZEM EKİCİ

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Mersin Şubesi, Mersin’de yaşayan herkese doğayı sevdirirken birçok sosyal sorumluluk projesine de imza atıyor. Kısa sürede katılan kişilere doğayı sevdiren kulüp, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Sporcu yetiştiren dağcılık okulu olma ilkesini hayata geçirmenin haklı gururunu yaşayan Zirve’nin, 50 sporcusu yaz ve 31 sporcusu da kış dağcılık eğitimi alarak, Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun yenilenen Eğitim Yönergesine göre eğitim alıp mezun olan ilk dağcılar oldular.

ÜCRETSİZ OLARAK TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER VERİYORLAR

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Mersin Şube Başkanı Ali Rıza Demir, yaptığı açıklama ile 2016 yılından beri faaliyet gösteren kulüp hakkında bilgilendirme yaptı. Kısa sürede dağcılık, kampçılık alanında sporcu yetiştiren bir okula dönüştüklerini söyleyen Demir, “Kulübümüz gönüllülük çerçevesinde üyemiz olsun olmasın ilkokul ortaokul lise üniversite ve her yaşta ki yetişkinlerimize doğa sporlarını sevdirmek (trekking hikking alpin kaya tırmanışı spor tırmanış dağcılık kampçılık) doğada yürümeyi, beslenmeyi, giyinmeyi, kampçılığı öğretmek ve bilinçli dağcılar yetiştirmek amacıyla ücretsiz olarak teorik ve pratik eğitimler vermektedir” dedi.

Kuruluş amaçlarının sporcu yetiştirmek olduğunu söyleyen Demir, bunun başarısını yaşamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Demir açıklamasına şu şekilde devam etti;

“Kuruluşumuzun dördüncü yılında kulübümüz üyesi 50 sporcumuz Türkiye Dağcılık Federasyonu Yaz Dağcılık Eğitimini; 31 Sporcumuz yenilenen TDF Eğitim Yönergesine göre Kış Dağcılık Eğitimini 01 Şubat 2020 tarihi itibarı ile tamamlayarak dağcılık camiasında bir ilke imza atmıştır”. Demir; eğitimlerin tamamlanmasında destek veren Türkiye Dağcılık Federasyonu, 2’nci kademe kulüp antrenörü Musa Kazım Cıncık, Mersin 2’nci kademe antrenörü Sultan Öncü’ye teşekkür etti.

DOĞAYLA İLGİLİ HER ŞEY BURADA

Türkiye’nin önemli dağcılarına dağcılık sunumu yaptırdıklarını söyleyen Demir, “Akdeniz İlçemizde bulunan Akdeniz Özel Eğitim Uygulama İş Okulundaki engelli öğrencilerimize Sosyal sorumluluk projesi kapsamında (Engellilerin Doğada rehabilitasyonu) doğa yürüyüşleri yaptırmaktayız. Mersin Rotary Kulübü üyelerine baba çocuk doğadayız projesi kapsamında yaşları 07 ile 16 arası çocuklarımıza doğa yürüyüşü ve kampçılık eğitimi vermekteyiz. Candan Merzeci Ortaokul öğrencilerine teorik ve Pratik spor tırmanış eğitimi vermekteyiz. Çukurova Kalkınma Ajansının 2018 Mali Destek Programı kapsamında Mersin Zirve Dağcılık olarak Mersin Üniversitesi Turizm Müdürlüğü Mezitli Belediyesi ile ortak Mutlu eko-rota projesinin ortağı olarak ÇKA başvurumuz ajans tarafından kabul edilmiştir. Yenişehir Belediyemiz ile yürüttüğümüz ‘Yenişehir Yürüyor’ ile ‘Çocuklarımız Doğada’ isimli iki projemiz devam etmektedir” dedi. Demir ayrıca, “Mersin Üniversitesi yerleşkesinde bulunan hayvan barınağımıza zaman zaman sosyal sorumluluk projesi kapsamında yiyecek içecek giyecek yardımında bulunmaktayız. Yılın belli zamanlarında ilimizdeki sahillerde parklarda farkındalık yaratmak amacıyla ekip olarak çevre temizliği yapmaktayız. Orman bölge müdürlüğümüz ile birlikte Kuyuluk’ta 500 ağaç dikerek zirve dağcılık hatıra ormanı oluşturduk” diye etkinliklerinden bahsetti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA