PANİĞE DEĞİL, TEDBİRLİ OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PANİĞE DEĞİL, TEDBİRLİ OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR


 

Corona şüphesiyle hastaneye kaldırılan gencin basit bir viral enfeksiyon geçirdiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Tabip Odası, “Paniğe değil, tedbirli olmaya ihtiyacımız var” dedi.

Haber Merkezi

Mersin’de corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan gençten iyi haber gelmesi herkesi rahatlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Tabip Odası, tanısının sadece basit bir viral enfeksiyon olduğunu söyledi.

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen açıklamayı şu şekilde yaptı; “22 yaşında bir gencimiz, üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları ile Tıp Fakültesi acil servisine başvurduğunda; seyahat öyküsü olması nedeniyle tedbir amaçlı yatırılmış, tetkikleri gönderilerek sonuçları çıkana kadar izole edilmiştir. Tetkikleri de yeni sonuçlanan şahsın basit bir viral enfeksiyon geçirdiği anlaşılmıştır” dedi.

“HERKESİ TEMKİNLİ VE DUYARLI DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ”

Yerel ve ulusal basında kamuoyunu panik yaratacak şekilde haber yapılmasına üzüldüklerini belirten Antmen, “Tanısının netleştiğini ve panik yaratacak hiçbir durumun söz konusu olmadığını kamuoyu ile paylaşmayı bir sorumluluk olarak görüyor ve toplumda panik yaratacak açıklamalar konusunda herkesi temkinli ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Antmen, “Bu vesile ile tüm grip vakalarında özellikle el temizliğine, elleri sık sık yıkamaya, dinlenmeye ve bol sıvı gıda tüketmeye ihtiyacımız olduğunu, bu tür hasta işçilerle karşılaşan işverenlerin izin konusunda çalışanlara daha anlayışlı davranmaları konularını da bir kez daha anımsatmakta yarar görüyoruz” diyerek, uyarıda bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA