PARK GİDECEK, TESİS GELECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARK GİDECEK, TESİS GELECEK!


 

Çevreci belediye olarak da bilinen Mezitli Belediyesi’nin, Fatih Parkı’nın yerine sosyal tesis yapıp, kiraya verme projesine mahalle sakinlerinden tepki geldi! Belediye ise Starbucks ve Nusret gibi markaları bölgeye çekerek prestij yaratma peşinde!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in merkez Mezitli ilçesi doğa katliamları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Aralık ayında eski Mezitli Mahallesi’nde 72 dönüm ormanlık alandaki ağaçların bir gecede kesildiği ortaya çıkmış ve olay ülke genelinde infal yaratmıştı. Ancak bu defa da özellikle doğanın korunmasına yönelik tutumu ile bilinen Mezitli Belediyesi’nin ‘ağaç katliamı’ yaptığı iddia edildi.

PARK YERİNE SOSYAL TESİS YAPILIP, KİRAYA VERİLECEK

Mezitli Belediyesi’nin 7 Şubat 2020 günü yaptığı Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda, mülkiyeti belediyeye ait belediye hizmet alanına yapılmak istenen Mezitli Belediyesi Sosyal Tesis Projesi gündeme geldi.

Fatih Mahallesi 73 ada, 1 nolu parselde yapılmak istenen projenin bulunduğu alan Fatih Parkı’nı kapsıyor. Park yerine sosyal ve kültür merkez olarak kullanılmak Mezitli Belediyesi Sosyal Tesis Projesi’ni yalpak isteyen belediye alna proje kapsamında 6 adet yapı kondurarak, 10 yıl süreyle kiraya verilmesini planlıyor.

Toplamda 6 blok bulunan projede, blokların her biri kendine ait 180 metrekare kapalı alan ve 120 metrekare açık alana sahip. Proje içerisinde doğal peyzaj alanları ve amfi tasarımları bulunuyor. Mevcut hiçbir ağaca dokunulmadan, doğayı koruya, çevreye uygun bir proje olarak çalışmayı hayata geçirmek isteyen belediyenin teklifi komisyonlarda da mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

“CAM VE AHŞAP YAPILARDAN OLUŞACAK”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan projeyle ilgili “Cam ve ahşap yapılardan oluşacak” savunması yaparken, projenin yerden 50 santim yükseklikte olacağının ve zeminde hiçbir çalışma yapılmayacağının ve 8 ayda bitirilmesinin düşünüldüğünü belirtti. Belediyeden para çıkmadan yapılacak projeye ilişkin Tarhan, “Buraya kimlerin ihaleye gireceği konusu önemli. Her partiden arkadaşlarımız diğer illere giderek araştırma yapsın. Örneğin uluslararası franchising türü firmalar yer almalı bu projede, araştırmalıyız. Marina’daki işletmeleri çağıracağız, fikir alacağız. Bu toplantıya meclis üyelerimizi de çağıracağız. Orası prestij noktası olsun, yoldan geçenlerin girdiği işletmeler olmasın istiyoruz. Bunu da ancak ihale şartnamesi ile yapabiliriz. Armatörleri dahi çıkaracağız ihale şartnamesinden, çünkü her firma kendi tasarımını yapmak isteyecektir. Starbucks ve Nusret gibi işletmeleri çekmeliyiz!” dedi.

Meclis üyeleri de Başkan Tarhan ile hem fikir olarak büyük markaların bölgeye çekilmesi ve işletme ile inşaat ihalelerinin şartnamelerinin bu doğrultuda hazırlanmasını istediler. 

3 YIL ÖNCE PARKIN YERİNE, KÜLTÜR MERKEZİ YAPILMAK İSTENDİ

Yaklaşık 3 yıl önce de Kültür Merkezi yapımının gündeme geldiği bölgede, o dönem projeye karşı çıkarak parkı kurtaran mahalleli son gelişmeler ile ayağa kalktı!

Belediyenin projeye ön hazırlık olarak parktaki ağaçları teker teker sökerek taşıdığını savunana mahalleli, parkta bir araya gelerek durumu protesto etti. 

ÇAKTIRMADAN AĞAÇLAR GÖTÜRÜLMÜŞ!

Protestoya katılan kent kamuoyunun yakından tanıdığı aktivist Dr. Ful Uğurhan konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında yaşananlara tepki gösterdi.

Uğurhan, paylaşımında; “Mezitli ilçesi Fatih Mahallesi’ndeki Fatih Parkı’nda, belediye teker teker, çaktırmadan ağaçları kökleyip götürmüş. Mahalleden Melahat Hanım ‘en çok da avakado ağacına üzüldüm, ne güzel toplayıp meyvelerini yerdik’ diyor. Çocuklar sökülen ağaçların enkazında oynuyorlar. Bu güzelim park iştahları kabartmaya devam ediyor, mahalleli burayı ranta kurban etmemeye kararlı” ifadelerine yer verdi.

BÖLGEYE KAFE Mİ YAPILMAK İSTENİYOR?

Ayrıca yine mahalle sakinlerinden bazıları, yaklaşık 3 yıl önce parkın bulunduğu alana Kültür Merkezi yapılmak istendiğini hatırlatarak yaptıkları paylaşımlarda, “Mahallenin parka sahip çıkması nedeniyle o iş olmadı. Bu defa kafe tarzı yapılar gündeme gelmiş. Bu sefer ağaçları bir defada değil de azar azar yok edip tepkileri çoğaltmadan işi halletmek istiyorlar” yorumları yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA