SİLİFKE SELE TESLİM OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE SELE TESLİM OLDU


 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Kırobası, Kavak ve Saraydın mahallelerinde etkili olan yağmur, karın da erimesiyle sele neden oldu.

Uzun süredir kar altında olan Kırobası Mahallesi'nde aşırı yağan yağmurla birlikte karlar eridi ve sele neden oldu. Sel suları köy meydanına akarken, birçok dükkan da sular altında kaldı. Fırın işletmeciliği yapan Mehmet Gürsoy, sel sularından dolayı büyük zararı olduğunu ifade etti. Gürsoy, “Aşırı yağan yağmur ve karın da erimesiyle birlikte gece 3’ten bu zamana kadar sele maruz kaldık. Fırınımın içinde bulunan unlar ve mayalar tamamen zarar gördü. Fırının içine giren yaklaşık yarım metre sel suyu nedeniyle unların tamamı eridi ve zarar gördü. Yetkililerimizden destek bekliyoruz” dedi.

Silifke’nin en yüksek mahallelerinden olan Saraydın’da Halil Çekme’ye ait çatma tabir edilen bir ev ve 200 küçükbaş keçisinin ağılı tamamen sular altında kalırken, ağılda bulunan 3 keçisi sel suları nedeniyle telef oldu. Ağıllar su altında kaldı için hayvanlarını açıkta beklettiğini ifade eden Çekme, “Selden bizler de büyük zarar gördük. 3 hayvanım telef oldu. Şu anda da başımızı sokabileceğimiz bir yerimiz yok. Her şey suyun içinde” dedi.

Sel suları nedeniyle de dereler üzerindeki birçok köprü yıkıldı. Köprüler yıkıldığı için de bazı evlere ulaşım sağlanamıyor. Köprüleri yıkılan vatandaşlar Silifke ve Mersin Büyükşehir Belediyelerinden yardım istediler.

Karayolları ekipleri, Silifke Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesine ait ekipler selin meydana geldiği mahallelerde çalışmalar başlattı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA