TARSUS’TAN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TAN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ATAĞI


 

Tarsus Üniversitesi ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü düzenlendi. Üniversite ve sanayi işbirliğini en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen protokol Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak arasında imzalandı.

Haber Merkezi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, üniversitelerin kent için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekerek, ‘’Üniversitelerin bir kente ekonomisinden tutun da birçok alanda katkısı vardır. Asıl önemli olan üniversitelerin varlığı ile birlikte kentin sosyal yapısının ve kültürünün değişmesi. Kent üniversite ile beraber yeniden organize oluyor. Bunu üniversitenin paydaşları ile yapıyoruz. Bu kapsamda ticaret ve sanayi dünyasını temsil eden, kentin hem ekonomisi hem de sosyal ve kültürel konularıyla birebir ilgilenen Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası da bizim çok önemli bir paydaşımız. Düzenlemiş olduğumuz bu protokolle de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yürüyecek, birlikte planlayacağız. Kente katkı sunup, var olanı iyileştireceğiz.’’diye konuştu.

DEĞİŞİME ADAPTASYON

Teknoloji, beklenti ve mesleklerin hızla değiştiğini, bu doğrultuda yeniliklere ve değişimlere adaptasyonun hızla sağlanması gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Aydın, şöyle devam etti: ‘’Üniversitelerin Türkiye’de üç ana misyonu var. Birincisi; Topluma önce bulunduğumuz bölgeden başlayarak hatta dünyada çalışabilecek yeterlikte öğrenciler yetiştirmek. Bölgenin hangi alanda ihtiyacı var. Önce bunu planlamamız lazım. İkincisi; araştırma misyonumuz var. Nitelikli yayınlar, iyi projeler sunalım ve kullanılsın. Araştırmaları bölgenin ve ülkenin ihtiyaçlarına göre kurgulamak lazım. Örneğin ticaret ve sanayiyle ilgilenen iş insanları için yeni pazarlar araştıralım. Son olarak da kentin ana dinamikleri ile çok iyi istişare ve iyi ilişkiler kuralım. Bu üç misyon için de işbirliğini çok önemsiyoruz.’’

ÖNEMLİ PROJELER

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak da üniversiteler ile sanayi arasındaki işbirliğinin sürekli olması gerektiğini, bilimsel veriler ve araştırmalar ışığında strateji ve yol haritası çizilmesi gerektiğini söyleyerek, ‘’Biz üniversitenin bu kente kazandırılması için topyekün çaba gösterdik. Sonucunda da kente bir üniversite kazandırdık. Şimdi ise üniversite ile birlikte yol alarak kent için sanayicilerimiz ve tüm işletmelerimiz adına güzel işler, önemli projeler yapacağız’’dedi.

Konuşmaların ardından Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde Tarsus Üniversitesinden akademisyenler ve Tarsus TSO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. İmza töreni ve açılış konuşmalarının akabinde Tarsus TSO’ya ait tanıtım videosu de birlikte izlendi.

TARSUS TSO’DAN ÜNİVERSİTEYE ANLAMLI JEST

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Üniversitesi arasında yapılan işbirliği protokol imza töreninde ayrıca anlamlı bir sözleşmeye daha imza atıldı. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletmeciliği A.Ş’deki hisselerinden 1 (bir) payı bedelsiz olarak Tarsus Üniversitesi’ne devretti. Hisse Devir Sözleşmesi Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak arasında imzalandı. Rektör Aydın, Koçak’a teşekkürlerini ileterek birlikte önemli projelere imza atacaklarını vurguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA