CHP’DE TARSUS KRİZİ DERİNLEŞİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE TARSUS KRİZİ DERİNLEŞİYOR!


 

Sık sık Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP İl Başkanı Adil Aktaş ile karşı karşıya gelen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a ayar verilmeye çalışıldığını savunarak duruma isyan eden eşi Derya Özinç Bozdoğan, partideki krizin derinliğini gözler önüne serdi!

HEDİYE EROĞLU

CHP’li meclis üyelerinin, Büyükşehir Belediyesi’nde Vahap Seçer’in yetki talebi için büyük bir savaş verip, Tarsus’ta Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın talebine ‘red’ vermesi partide derinleşen krizi bir kez daha gözler önüne serdi.

Birlikte hareket eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve İl Başkanı Adil Aktay ile ters düşen Haluk Bozdoğan’ın son yaşadıkları bu durumun yarattığı gerilimin sürdüğünü ortaya koydu.

BAŞKAN BOZDOĞAN’IN EŞİ İSYAN ETTİ!

Tarsus’ta CHP’li Meclis Üyelerinin Başkan Bozdoğan’a yetki vermemesine eşi Derya Özinç Bozdoğan’dan sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından, “Tarsus meclisinde, tuhaf akıl tutulması” başlığıyla bir paylaşım yapan Bozdoğan, CHP içerisinde yaşanan gerilimi de gözler önüne sermiş oldu.

Seçer’in meclis üyelerini de kullanarak yaratmak istediği baskıya boyun eğemeyen Bozdoğan’a en büyük destek eşi avukat Derya Özinç Bozdoğan’dan geldi. Yaşanan rizi ‘akıl tutulması’ olarak yorumlayan Derya Özinç Bozdoğan, sosyal medya hesabından yaşanan çelişkilere dikkat çekti.

AYNI PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANINA MECLİS ÜYELERİNİN TEPKİSİ ŞOK ETTİ!

Derya Özinç Bozdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Belediye Başkanımızın hizmetinin hızlı işlemesi adına sosyal projelerde sivil toplum kuruluşları ve diğer kuruluşlarla protokol yapma yetki talebi; 12 red’e karşı 21 kabul oyuyla onaylandı.

Belediye başkanının rutin, olağan talebine red verenlerin gerekçelerinde ‘talebin somut olmaması, belirsizlik içermesiyle hukuka aykırılık doğuracağı’ açıklaması da mensubu olduğu kendi partilisi belediye başkanına yönelik olması da beni şok etti.

AKLIMDA DELİ SORULAR!..

Elbetteki düşünce özgürlüğü vardır lakin red kararının psikodinamikleri beni daha çok düşündürüyor. Aklımda deli sorular, cevaplarımda hazin tespitler.

Siyaset zor zanaattır. Önce yürek ister, inandığın değerler için savaş ister, toplumsal mücadele uğruna egolardan -menfaatlerden arınmak ister, toplumsal ideallere kavuşma yolunda akıl ister, toplumsal ortak akılı yaratmada zeka ister, ama en önemlisi de inandığın doğruların birilerinin manipülasyona maruz kalmadan yaptığın eylemlerle görev sonunda kişisel saygınlığınla damga vurulmak ister.

VAHAP SEÇER’E EVET, BOZDOĞAN’A RED!

Geçen ay; Mersin Büyükşehir Başkanımız Vahap Seçer’in protokol yetki talebinde bazı meclis üyelerimiz evet oyu kullanırken, Tarsus meclisinde kendi Belediye Başkanına hayır demesini nasıl okumamızı istersiniz? Güvensizlikse: Belediye başkanınız Haluk beyin hukuka aykırı davranmayacağını, çalmayıp çaldırmayacağını, hastalık halinde bile gece gündüz halk için çalıştığını bizzat sizler biliyorsunuz. Amaç rot balans ayarıyla dizayn etmekse: başkanınızın inandığı şeyler uğruna ölümü bile göze aldığını, boyun etmeyeceğini de siz biliyorsunuz.

“BAŞKANININ İTİBARINI ARTTIRDINIZ”

Başkanın zor duruma sokulmak saikiyle yapılan eylem ise: toplumsal itibarını, inanmışlığını daha çok arttırdığınız için teşekkür ederim.

Lakin bazı trollerin kendi 12 meclis üyesine karşı Cumhur ittifakının tam desteği düşündürücü gibi söylemlerle haber yapmak, algı yaratmak emin olun ucuz siyasettir. Çamur atarken önce kendi ellerinizin kirleneceğini, güneşin balçıkla sıvanmayacağını bilirsiniz. Toplumun hak ettiği refahı, hukuk devletinin yerleşmesi ,sosyal adaletin sağlanması noktasında inandığımız ilke ve inançlarımızı ancak ve ancak birlik beraberlikle olacağını görebilmek adına isterseniz şapkanızı çıkartıp bir derin düşünmenizi isterim”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA