AHMET BARAN’DAN DÜNYA TURNESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AHMET BARAN’DAN DÜNYA TURNESİ


 

Altı kıtada bini aşkın konser veren kanun virtüözü Ahmet Baran, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetleri kapsayan konser turnesinde sevenleri ime buluşacak.

Haber Merkezi

Futbolcu olmak isterken dedesi Adana Demirspor’un efsane isimlerinden Füze Selami’nin müzik aşkı onu yolundan döndürdü ve kanun namına müziğini yüreklere hapseden sanatçı unvanına kavuşturdu.

Ahmet Baran, çocuk yaşta boynunda gitar, ‘Life is Life’i söylerken ‘Ya topçu ya da popçu olacaktı” ki, kanun sanatçısı oldu. Futbol da oynayan ve hatta milli formayı da giyen Baran’ın hayatında sonrasında müzik ağır bastı. Çocuk korusu derken, 16 yaşında TRT’ye sözleşmeli sanatçı olarak kabul edildi. Ardından konservatuar yılları geldi ve Baran, kanun aşkına düştü..

“Neden Kanun” sorusuna, “Çünkü kanun, Tanrı’nın bana verdiği bir çift kanat. ‘Mızrapları takıp bana içini dökebilirsin, her zaman yanındayım’ diyen bir yoldaş. Kalbimi tellerine bağlayıp, dünya etrafında neredeyse iki tur attığım sihirli müzik kutum. Evet, gözde olan ya piyanodur ya gitar. Ben onların ikisini de seviyorum ama benim aşkım kanun” diye anlatıyor Baran, kanun aşkını.

KANUNA YENİLİKLER GETİRDİ

Kanuna bir takım yenilikler getirip modernleştirmenin peşine düşen Baran, başarılı oldu ve Rusya Devlet Başkanı’ndan Papa’ya, İngiltere Kraliçesi’nden Norveç Kralı’na kadar 55 devlet insanı onuruna Türk musikisini tanıtan konserler verdi. Pek çok ödül alan Baran, kanun icrasına kendi adıyla anılacak yeni bir teknik de kazandırdı. Adını ve imzasını taşıyan özel kanun serileri üretilen Ahmet Baran’ın yorumculuğu ve farklı vizyonu devlet konservatuvarlarında bitirme tezlerine konu oldu.

BARAN’DAN DÜNYA TURNESİ

Delilik ile dahilik arasındaki incecik çizgide yürüyen, hayatı boyunca dünyanın farklı noktalarını dolaşarak aldığı ilhamla her daim dinleyicisini şaşırtmayı başaran kanun virtüözü Ahmet Baran, Şubat ayında da dünyanın farklı yerlerinde ülkemizi temsil etmeye devam ediyor. Yurtdışı konser rotası bu kez, 7 Şubat Saray Bosna / Bosna Hersek, 9 Şubat Zenitsa / Bosna Hersek, 10 Şubat Belgrad / Sırbistan ve 16 Şubat Nur Sultan /Kazakistan olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA