KARA CUMA MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARA CUMA MI?


 

Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekterliğe Olcay Tok’un gelmesi ile kıyım başladığı iddia edildi! Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı belediyede bugün binlerce işçinin işine son verileceğine dair söylentiler, “Kara Cuma mı yaşanacak?” yorumlarına neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde sık sık gündeme gelen performans düşüklüğü gerekçesiyle’ iş akitlerini fesh edilmesi’ iddiası yeniden gündeme geldi.

Yaklaşık 4 bin 500’ü Kültür AŞ’de 2 bin 500’ü MESKİ’de. 900 kişinin İmar AŞ.’de ve kalanlarında kadrolu işçi ve memurlardan oluştuğu Büyükşehir’de geçtiğimiz günlerde üst düzey yönetimde yeniden yapılanmanın yaşandı. Yenilenmenin işçi kadrolarına da yansıyacağı iddiaları hız kazandı.

Dün yüzlerce işçinin cep telefonuna ‘performans düşüklüğü’ içerikli mesajlar gönderildiği ve iş akitlerinin ona erdirilmesine ilişkin bugün karar alınacağı iddiası gündeme geldi.

Belediye İş Sendikası’nın örgütlüğü olduğu Büyükşehir Belediyesi’nde yeni Genel Sekreter Olcay Tok’un göreve gelmesi ile işçi kıyımı yaşanacağı iddiaları sosyal medyada öne çıkan konu oldu. 

Öte yandan Belediye İş Sendikası Akdeniz İl Temsilcisi Mithat Fahrioğlulları, “Öyle bir şey yok” diyerek, iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti, Fahrioğlulları, “Belediyede toplu sözleşme süreci tamamlandı. Artık performans düşüklüğü ile ilgili bizim de içinde bulunduğumuz komisyon değerlendirme yapacak. Bugüne kadar sendika ile sözleşme yoktu ama artık var. Ve işçilerle ilgili süreçler birlikte ele alınacak” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA