NEDEN AYDINLATILAMIYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEDEN AYDINLATILAMIYOR?


 

İmar rantlarıyla ve orman katliamlarıyla gündemden düşmeyen Mezitli’de yaşananlara karşı direnen çevreci muhtar Veysel Gılıçoğlu’nun serasına saldırı olayının aydınlatılamaması tepki çekiyor!

HEDİYE EROĞLU

Eski Mezitli Mahallesinde kimliği belirsiz kişiler Aralık ayında, Orman Bölge Müdürlüğü korumasında olan 72 dönümlük Hazine arazisindeki yaklaşık bin 500 kızılçam ağacını bir gecede kesti. Olayı ihbar eden ve tepki gösteren muhtar Gılıçoğlu’nun serasına 22 Ocak’ta saldırı düzenlendi. Gılıçoğlu’nun serasına kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırı sonucu yaklaşık 400 kök, 20-25 yaşlarındaki üzüm ağaçları bir gecede kesilerek katliam yapıldı. Ancak aradan geçen yaklaşık bir haftayı aşkın süreye rağmen olay gizemini koruyor. Emniyet güçlerinin şu ana kadar yaklaşık 10kişinin ifadesine başvurduğu öğrenilirken kentte infial yaratılan olayla ilgili adli yargı sürecinin hızlanması bekleniyor.

Eski Mezitli Mahallesi’ndeki ağaç katliamını gerçekleştiren sorumluların benzer olaylardan sabıkalarının bulunması ve muhtar Gılıçoğlu’nun da serasına saldıranların olayla bağlantılı olduğunu açıkça dile getirmesine rağmen soruşturmada sonuç elde edilememesi tepki çekiyor.

“BU SÜREÇ KENTTE ÇEVRE KATLİAMININ BAŞLANGICI VEYA SONU OLACAKTIR”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, adli sürecin devam ettiğini ve konunun takipçisi oldukların söyleyerek, “Adli mercilerin ve güvenlik güçlerinin bu işin hassasiyeti nedeniyle bir an önce sonuçlandırması ve kamuoyunu aydınlatması gerekmektedir. Çünkü bu süreç kentte çevre katliamının başlangıcı veya sonu olacaktır” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA