MEZİTLİLİ KADINLAR EV-KA PROJESİ KAPSAMINDA EĞİTİM ALIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİLİ KADINLAR EV-KA PROJESİ KAPSAMINDA EĞİTİM ALIYOR


 

12’inci Ev Kadınları Eğitimi Projesi (Ev-Ka) kapsamında kadınlara; yasal hakları, sağlıklı beslenmeleri, aile içi iletişim ve çocuklara mahremiyet eğitimi konusunda bilgilendirmeler yapılacak.

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi’nin, Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlediği Ev Kadınları Eğitimi Projesi’nin (Ev-Ka) 12.’si Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda başladı.  Başta Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarları olmak üzere yüze yakın kadının yer aldığı geleneksel hale gelen Ev-Ka projesi 4 hafta sürecek.

Açılış programına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Burak Hosta, kulüp üyeleri ve Mezitlili kadınlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Mersin Rotary Kulübü Başkanı Burak Hosta, Dünyada Rotary kulüplerinin iyilik ve yardımseverliği egemen kılmak için çalıştığını söyledi. Rotary kulüpleri olarak projelerini 6 ana hedef üzerine topladıklarını vurgulayan Hosta,  “Barış ve anlaşmazlıkların çözümü, temizlik ve hijyen, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomi ve toplumsal kalkınma, ana ve çocuk sağlığı, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi konularında çalışma yürütmektedir” dedi.

“ÇOK FARKLI BAKIŞ AÇISIYLA AYRILACAKLAR”

Türk kadınlarının iş ve sosyal yaşamda güçlü olması için çaba sarf ettiklerini ifade eden guvernör yardımcısı Görkem Gözen de konuşmasında, “İnanıyorum ki kadınlarımız 4 hafta sonra buradan ayrılırken çok farklı bakış açısıyla ayrılacaklardır. Yıllardır yapılan çalışmalar gösteriyor ki buradan eğitim alan kadınlar iş ve siyaset yaşamında önemli noktalara gelecekler. Toplumun geleceğini önemli ölçüde değiştireceklerdir” diye konuştu.

Mezitli Belediyesinin kadınların içerisinde bulunduğu her projede yer aldığının altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, EVKA Projesi kapsamında Mersin Rotary Kulübü'nün işbirliği ile önemli bir birlikteliğe imza atıklarını söyledi. Tarhan, "Her alanda başarı kazanan kadınlarımıza Mersin Rotary Kulübü gibi sivil toplum kuruluşları da destek verirse çok başarılı işler ortaya çıkıyor. Biz kadınlarımızın bu desteklerle yarınlarda çok önemli yerlerde olacağından eminiz. Ayakları sağlam yere basan projede emeği olan, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Mezitli'de ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik hazırlanan EVKA Projesinin ilk gününde Dr. Özlem Yüksekbaş, kalp sağlığı, Av. Seher Yalçınkaya Çetin Kadınların yasal hakları ve hukuk konularında seminer verdi. 

Proje kapsamında 4 hafta boyunca uzman diyetisyen Duygu Bilgin, sağlıklı beslenme ve diyet, Doç Dr. Cüneyt Tamam, sindirim sistemimiz ve neden olduğu rahatsızlıklar, Dr. Obengül Ejder, aile içi iletişim, Dr. Nihal Çınar Özcan, Erken tanı hayat kurtarır ve Uzman Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik de çocuklara mahremiyet eğitimi konusunda bilgilendirmeler yapacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA