KALINÖREN’DEKİ HAZİNE TALANINA SORUŞTURMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KALINÖREN’DEKİ HAZİNE TALANINA SORUŞTURMA


 

Anamur Kalınören Mahallesi’nde bir süredir zeytin diklip telle çevirmek sureti ile yapılan hazine arazisi sahiplenmesi mahalle sakinlerini hem tedirgin etti, hem de harekete geçirdi. Mahalle sakinleri, arazileri telle çevrilip zeytin dikilmesine karşı olduklarını vurgulayarak, yetkililerden olayın aydınlatılmasını istiyorlar.

GİZEM EKİCİ

Anamur ilçesi Kalınören Mahallesi’nde bir süredir zeytin dikilip telle çevirmek sureti ile yapılan hazine arazisi sahiplenmesi mahalle sakinlerini hem tedirgin etti, hem de harekete geçirdi. Mahalle sakinleri, arazileri telle çevrilip zeytin dikilmesine karşı olduklarını vurgulayarak, yetkililerden olayın aydınlatılmasını istiyorlar. Konu ile ilgili yetkililer harekete geçti ve hazine arazilerinin sahiplenilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Kalınören mahallesindeki yerleşim alanı ile orman arasında kalan bölümdeki hazine arazisinde bazı kişiler tarafından tel örgüyle çevrilerek sahiplenilen yerlere zeytin fidanları dikildi. Mahalle sakinleri hazine arazisinin sahiplenilmesine ve paylaşılmasına tepki gösterirken, ihbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri tutanak tuttu. Düzenlenen tutanakların gönderildiği savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü de bölgede ormanlık alana girilip girilmediğini belirlemek üzere inceleme başlattı. 2.Derece Arkeolojik Sit Alanı olan Titiapolis Antik Kenti yakınındaki bölgede sahiplenilen yerlerin etrafına çevrilen tel örgülerin yerinde durduğu gözlenirken, bazı fidanların söküldüğü bazılarının ise dikili halde bulunduğu görüldü. Hazine arazisine sınırları bulunan mahalle halkı ise devlete ait arazilere izinsiz bir şey dikilemeyeceğini belirterek, yetkililerden sorumlular hakkında işlem yapılmasını istediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA