ÇİMSATAŞ’TA GREV KAPIDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİMSATAŞ’TA GREV KAPIDA!


 

Birleşik Metal İş Sendikası, sabah vardiya girişinde MESS kapsamındaki fabrikalara grev kararlarını astı. Mersin’de de 700 işçinin örgütlü olduğu ÇİMSATAŞ Fabrikası’nda işçiler grev kararını asarak, haklarını istedi!

HEDİYE EROĞLU

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) müzakere süreci tıkandı. Türk Metal Sendikası’nın almış olduğu grev kararına karşı MESS tarafından lokavt kararı alındı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Gebze’de düzenlediği mitingde işçiler biraraya geldi ve beklentileri karşılanmazsa 5 Şubat’ta greve gideceklerini açıkladı. Birleşik Metal, dün sabah vardiya girişinde MESS kapsamındaki fabrikalara grev kararlarını astı.

Mersin’de de süreci yakından takip eden Metal -İş Sendikası’nda örgütlü Çukurova İş Makinaları Şirketi’nde (ÇİMSATAŞ) örgütlü 700 işçide greve destek verdi!

Sendika Anadolu Şube Başkanı Deniz Ilgan, fabrikaya giderek grev kararını işçiler ile birlikte kapıya astı, “Masada anlaşıp, masada hakkımızı vermiyorlarsa greve çıkarız. Grevin karşılığında hakkımızı geri alırız” diyen Ilgan, “5 Şubat’ta her şeye, her yasağa, baskıya rağmen anlaşma sağlanamazsa greve çıkacağız. İçimizden her hangi birini korkutmaya, geri adım arttırtmaya, farklı oyunlarla kandırmaya çalışmasınlar. Sermaye bugüne kadar bizim dostumuz olmadı, bundan sonrada olmayacak. Sermayeden ve onun yönlendirdiklerinden hiçbir zaman korkmadık, bundan sonrada korkmayacağız. Bu grevin bize neler getirebileceğinin farkındayız. İşten atmalarla tehdit edebilirler, evlerimize tebligat gönderebilirler, bu sendikanın yöneticilerini tutuklaya bilirler. Her şeyi yapabilirler. Ama biz çocuğumuzun sofrasındaki ekmeğini bir dilim daha arttırmak için bu tezgahlarda canımızı veriyorsak, haklarımızı almak adına her türlü cefaya, her türlü baskıya göğüs gereriz.

Birlikte kazanacağız ya da birlikte kaybedeceğiz ama şunu biliyoruz; biz işçiyiz, işçi sınıfıyız, haklıyız, güçlüyüz, biz kazanacağız” dedi.

İşçiler de; ‘Geliyor, geliyor genel grev geliyor’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘İşçiler açken, patronlara huzur yok’, ‘Direne direne direnişten zafere’, ‘Gemileri yaktık, geri dönüş yok’, ‘İsyan, direniş Birleşik Metal-İş’ sloganları atarak grev kararına destek verdiler.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA