BELEDİYEDEN BARINAK GÜZELLEMESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYEDEN BARINAK GÜZELLEMESİ!


 

Sık sık hayvanlara kötü muamele iddiaları ile gündeme gelen Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi, hizmetlerini kamuoyuyla paylaştı. Barınakta 10 ayda bin 500 kedi ve 2 bin köpeğin iyileştirildiğini açıklayan belediye, 800 köpek ve 550 kedinin de sahiplendirildiğini bildirdi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, hayvan misafirleri için zorlu kış şartlarına hazır bir şekilde hizmet verirken, bir yandan da artan sahiplendirme sayısı ile kedi ve köpekleri sıcak yuvalarına kavuşturuyor. Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde Nisan 2019’dan bu yana geçen 10 aylık sürede 1500 kedi ve 2 bin köpek tedavi edildi.

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde yaşamlarını sürdüren hayvan dostlarımız için kış aylarına uygun barınma koşulları oluşturularak, soğuktan ve yağmurdan korunmaları sağlanıyor.  Hayvan Bakımevi’nin yanı sıra kent genelinde bulunan kedi ve köpek beslenme odaklarını da kış şartlarına hazırlayan Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi yetkilileri, barınmanın yanı sıra hayvan dostlarımızın beslenme, rutin bakım ve tedavilerini de gerçekleştiriyor.

“SAHİPLENDİRME ORANIMIZ CİDDİ SAYIDA ARTIYOR”

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde Biyolog olarak görev yapan Altay Atlı, hayvan bakımevinin kış şartlarına hazırlıklı olduğunu ifade ederek, “Kaşlı Hayvan Bakımevimizde kedi ve köpek bölümlerinde ve kent genelindeki kedi ve köpek beslenme odaklarımızda hayvanlarımızı soğuktan ve yağmurdan korumak için etrafına su geçirmez malzeme ile kaplama çalışması yaptık. Bir de zeminlerine kendi ellerimizle paletler çaktık, toprağın soğuğundan korumak için. Kent genelindeki beslenme odaklarımıza mamalar bırakıyoruz. Gönüllü hayvan severlerimize mama desteği yapıyoruz. Onlar da hayvan dostlarımızın beslenmelerine destek oluyor” dedi.

Hayvan sahiplendirme oranının ciddi şekilde artış gösterdiğini ifade eden Atlı, şunları kaydetti: “Gün geçtikçe sahiplendirme oranımız ciddi sayıda artıyor. PatiFest’ten sonra basından duyanların fazlalığıyla birlikte sahiplendirme sayımız arttı.  Yaklaşık 2 binin üzerinde köpeğin, 1200 tane kedinin kısırlaştırma işlemini yaptık. 800 köpek, 550 kedi sahiplendirmesi yaptık.  2 bin köpeğe karma ve kuduz aşısı yapılırken, iç dış parazit uygulaması yapıldı.  450 kedimize karma aşı yapıldı.” 

“900 TRAFİK KAZALI HAYVANA MÜDAHALE ETTİK”

Hayvan barınağının bakım standartlarının oldukça yüksek olduğunu belirten Atlı, yıl içerisinde çok sayıda trafik kazası geçiren, yaralanan ve işkence gören hayvanlara müdahale ettiklerini söyledi. Atlı, “Çok sayıda trafik kazası geçiren, dışarıda yaralanan, şiddet gören hayvanlarımızı misafir edip, tedavilerini yapıyoruz. Bu yıl yaklaşık 900 trafik kazalı hayvana müdahale ettik. Müdahale ettiklerimiz arasında 200’üne pin ve plaka uygulaması yapıldı. Hastanelerde insanlara uygulanan teşhis ve tedavi yöntemlerinin tümünü biz burada hayvan dostlarımıza uygulayabiliyoruz. Geri dönüşleri de çok güzel oluyor. Özellikle pin ve plaka uygulaması yaptığımız hayvanlarda iyileşme oranları çok yüksek oluyor” dedi.

“ASLINDA SİZ HAYVANLARI SEÇMİYORSUNUZ, ONLAR SİZİ SEÇİYOR”

Atlı, vatandaşların hayvan sahiplenme konusunda duyarlı ve hassas olmaları gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: “Hayvan sahiplenmek isteyenlerin arasından sadece cins hayvan isteyenler çıkıyor. Hayvanların cinsi önemli değil. Yakın bağ kurmak önemli. Siz barınakta gezerken aslında siz onları seçmiyorsunuz onlar sizi seçiyor. Siz gezerken, yaklaşırken, hayvanlara bakarken onlar sizin yanınıza geliyor, kendilerini sevdirmeye çalışıyor. Her hayvan her insanın yanına gitmiyor. Bu çok önemli. Hayvan sahiplenirken duygusal bir bağ kuracağınız hayvanı sahiplenmeniz gerekiyor. Bu yaşam koşullarınıza göre de değişiklik sağlıyor. Ev içinde rahatça bakabileceğiniz daha küçük terrier cinsi de var, bahçeli evinizde bakabileceğiniz, bekçilik yapabilecek türlerimiz de var. Sahiplenmeye gelen vatandaşlarımıza ne amaçla sahipleniyorsunuz diye soruyoruz ve yönlendiriyoruz. Sahiplendirirken hayvanlarımızın beslenme, barınma bilgilerini, hastalandığında neler yapmaları gerektiği bilgisini veriyoruz.  Sahiplendirilen kısırlaştırılmış hayvanlarımızda mutlaka iç-dış parazit uygulaması, kuduz aşısı yapılıyor, küçük hayvanlarımıza karma aşılarını yapıp o şekilde sahiplendirme yapıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA