‘ARDA BOYLARI’ BALESİNİN PRÖMİYER YAPACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘ARDA BOYLARI’ BALESİNİN PRÖMİYER YAPACAK


 

Haber Merkezi

Mersin Devlet Opera ve Balesi, 30 Ocak 2020 Perşembe günü saat 20:00’ da Kültür Merkezi Sahnesi’nde ‘Arda Boyları’ balesinin prömiyerini gerçekleştiriyor.

Dünya prömiyeri 2012 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde yapılan ‘Arda Boyları’ eserini Mersin Devlet Opera ve Balesi, farklı sahneleme ve dans teknikleri kullanarak anlatımını, orkestranın eklenmesi ile de müziğini zenginleştirerek iki perde olarak sahneliyor.

Librettosu Ayşegül Çelik tarafından yazılan eserin koreografisini ve rejisini Özgür Adam İnanç, orkestra şefliğini Nezih Seçkin yapıyor. Eserin müzikleri Arda Erdem ve İsmail Sezen’ e, düzenlemesi ise Can Aksel Akın’ a ait. Dekor ve kostüm tasarımını Gürcan Kubilay, ışık tasarımını Tarı Deniz, eser sorumluluğunu Erdoğan Şanal ve koreografi asistanlığını Deniz Alp yapıyor.

Eserin konusu ise;  birbirlerine sevdalı Halime ve Recep’ in sıcak aşk hikayesi, yaşanan olaylar sonucunda trajik bir öyküye dönüşüyor ve bir türkü olarak ölümsüzleşiyor.

Trakya Bölgesine ait türküleri orkestranın çalmasının yanı sıra ney, bağlama gibi yerel çalgılar eklenip çok sesli müzik ile halk müziği sentezlenerek sahneye taşınıyor.

Eserde başlıca rolleri; Tutku Barın Tümen, Meltem Ayar, Ilgaz Arslan (Halime ), Burak Serkan Cebeci, Tugay Ak ( Recep ), Özlem Şenormanlılar, Selğan Çavdaroğlu ( Anne ), Ozan Demirbaş, Niyazi Cingöz ( İsmail ), Seda Dereli, Hülya Aydoğan ( Fatma Kadın ), Ender Üçdemir, Miray Boyacıoğlu (Ağa ), Pınar Humar, Riza Ochiai ( Zehra ), Tugay Ak, Niyazi Cingöz (Cemil ), Funda Uyanık (Soprano), Mahmut Akyol ve Cenk Güner (Meczup ) paylaşıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA