MERSİNLİLER DOĞAYA VE MUHTARLARINA SAHİP ÇIKIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLER DOĞAYA VE MUHTARLARINA SAHİP ÇIKIYOR


 

Yaşanan doğa katliamına susmayan Eski Mezitli Mahalle Muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nun serasına yapılan saldırıyı kınamak ve destek olmak için Mersinliler bir araya geldi. Acilen faillerin yakalanmasını isteyen Gılıçoğlu, adalete güvendiğini ama canıyla da d-tehdit edilmek istemediğini belirtti.

GİZEM EKİCİ

Göz dağı vermek için bağında bulunan 400 üzüm ağacı kesilen ve serası zarar gören Mezitli İlçesi Eski Mezitli Mahalle Muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nu kötü gününde yalnız bırakmamak için birçok sivil toplum kuruluşu olayın olduğu yerde basın açıklaması düzenledi.

Olayın gerçekleştiği seraların önünde yapılan açıklamaya, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda muhtar katılarak Gılıçoğlu’na destek oldu. Vali Yardımcısı Mustafa Atsız ve Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı ziyaretlerin ardından Gılıçoğlu’nun serasında tespit çalışmaları yaparak teknik destek yapacaklarını belirttiler.

“CEZASINI ÇEKSİNLER”

25 yıldır verdiği emeklerin bu şekilde katledilmesini sineye çekebileceğini söyleyen Gılıçoğlu, “Topluma böyle zarar veren kişiler hala aramızda dolaşıyorsa, bu toplum için büyük bir yaradır. Benim emniyet teşkilatından hiçbir şüphem yok. Sağ olsun herkesin destek vereceğimden de şüphem yok” dedi. Yapan kişilerin isimlerini emniyete bildirdiğini söyleyen Gılıçoğlu, “Bunların bir an önce toplum önünde cezasını çekmesini istiyorum. Bunlar cezasını çekmezse ben de insan olarak aynı hareketi onlara yapmaya çalışabilirim. Şimdi böyle bir düşünceye sahip değilim, ama bugün benim malımın başına gelen canıma da gelecektir. O yüzden umarım en kısa zamanda sonuca ulaşır. Çünkü bu olay Mersin için ve Türkiye için yüz karasıdır” diye konuştu.

“DOĞAYI SEVEN BİR İNSANIN ŞAHSINA YAPILMIŞ BİR SALDIRI”

Yaşananların muhtarın şahsına olmadığını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Orman katliamına dur diyen, vatanını milletini seven bir insana yapılmış bir göz dağıdır. Ben emniyet güçlerimizin en kısa sürede bu olayın faillerini bulacağına inanıyorum. Ormanlar bizim akciğerimiz, ormanlar bütün devletin, bütün halkın malı. Buna göz diken kişilerin bu eylemi ortaya çıkaran ya da bu eylemi kınayan veya kendi vatanını milleti savunan bir kamu görevlisine bunu reva görenlerin yaptıkları hiç anlaşılır değil. Muhtarımıza da tekrardan geçmiş olsun, eminim ki yapanlar en kısa sürede yakalanacaktır” diyerek, muhtarın yanında destek olduklarını belirtti.

“BİZ SONUNA KADAR YANINDAYIZ”

Muhtar Gılıçoğlu’na destek için bir çok mahalleden gelen muhtarlar ise, “Biz sonuna kadar yanındayız. Bu saldırı Veysel’e karşı yapılmış bir saldırı değil. Ormanlar hepimizin onun için de bu saldırı herkese yapılmıştır” dediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA