ÜNİVERSİTELERDEKİ HAKSIZLIĞA TÜRK EĞİTİM SEN’DEN TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜNİVERSİTELERDEKİ HAKSIZLIĞA TÜRK EĞİTİM SEN’DEN TEPKİ


 

Üniversite çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıyan Türk Eğitim-Sen Mersin-1 Nolu Şubesi, YÖK’e dilekçe göndererek, çözüm istedi!

GİZEM EKİCİ

Türk Eğitim-Sen Mersin-1 Nolu Şubesi, üniversite çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıdı. Sendika binasında bir basın açıklaması yapan Şube Başkanı Metin Ercan, üniversite idari personellerinin eş, sağlık gibi özür durumu tayin hakkından yararlanamadıklarını belirterek, bu sorunun çözümü için çağrı yaptı.

“Nakil durumları açısından diğer memurlardan farklı uygulamalara maruz kalan üniversitelerde görev yapan idari personel bu yönüyle büyük bir haksızlık yaşamaktadır” diyen Ercan, “Düşünebiliyor musunuz; üniversitelerde görev yapan idari personel, sağlıkla ilgili bir sorun dahi yaşasa tayin isteyememektedir. Bu da var olan sağlık sorunlarının düzenli tedavi imkânı olmadığı için daha da artmasına ve ilerlemesine neden olmaktadır” dedi.

Ayrıca eş ve çocuklarından ayrı kalan idari personelin eşleri arasında huzursuzluk yaşandığını belirten Ercan, bazı çiftlerin boşanma aşamasına geldiklerini, dolayısıyla aile bütünlüklerinin bozulduğunu vurgulayarak; “Yer değiştirme talebi olan ve muvafakat için kurumu ile sorun yaşayan personele yapılan keyfi uygulamalar da çalışanlar üzerinde psikolojik baskı oluşmasına neden olabilmektedir. Mobbinge maruz kalan üniversite çalışanları verimli ve kaliteli iş üretememektedir. Türk Eğitim-Sen olarak bu hak mahrumiyetlerine kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Dolayısıyla YÖK’e gönderilmek üzere bir dilekçe kampanyası başlattık.” ifadelerini kullandı.

Bu kampanya kapsamında; YÖK’ün, üniversitelerde görev yapan personelin, 3 yıl görev yapmak kaydıyla isteğe bağlı olarak, özürleri varsa bu özür durumlarına binaen diğer üniversitelere geçişine imkân sağlayacak ve karşılıklı yer değiştirme (becayiş) hakkını da kapsayacak şekilde bir yönetmelik çıkarmasını talep ettiklerini belirten Ercan açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı; “YÖK bu talebimizi hayata geçirirse, üniversite personeli daha huzurlu, verimli ve mutlu olarak çalışacaktır. Dolayısıyla YÖK’ün konuyu bir an önce gündeme almasını ve çözüm üretmesini bekliyoruz. Mücadelemiz sonuç alınıncaya kadar devam edecektir.”

Açıklamanın ardından sendika üyeleri YÖK’e dilekçe göndererek, sorunlarına çözüm istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA