DOKTOR OLACAKTI PERSONEL OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOKTOR OLACAKTI PERSONEL OLDU!


 

Mersin Üniversitesi’nde geleceğin doktorlarından, personel açığını kapatmak için çalıştırılmalarına tepki geldi!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesinde okuyan 6. sınıf (intern doktor) öğrencileri, kendilerinin personel açığını kapatmak üzere kullanılmasına tepki gösterdi.

Change.org üzerinden imza kampanyası başlatan intern doktorlar yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı:  “Mersin üniversitesinde intörn doktorlar hekimlik mesleğinin inceliklerini öğrenmekten, hasta takibi yapmaktan, akademik çalışmalara katılmaktan aciz kalmakta bunun yerine üniversite hastanesinin personel , sekreter ve hemşire açığını kapatmak için pek çok bölümde insani olmayan koşullarda uzun çalışma saatleri boyunca kan alma, lavman yapma, sonda boşaltma, nst çekme, ekg çekme, polikliniklerde sekreterlerin görevlerini yapma, ilaç raporu çıkarma, kan sonuçlarını servislerde yatak başlarına dağıtıp kağıtlara işleme gibi işlerde görevlendirilmektedir.”

İsmini vermek istemeyen bir tıp fakültesi öğrencisi, üniversite hastanesinin yanında ek bina olarak açılacak olan onkoloji hastanesindeki eleman açığını kapatmak adına intern doktorların nöbet sayısının artırılacak olmasını eleştirdi.

Bir başka intern doktor ise uygulamanın tamamen kölelik olduğunu ve bu yüzden hiçbir şey öğrenemediklerini belirterek “Hazır bir şekilde mezun olmuyoruz. Atandıktan sonra deneme yanılmayla bir şeyler öğreniyorsun ve bunun sonucu başkaları için kötü oluyor birilerinin canına mal olma riskin bile var” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA