MTSO, MERSİN’E KULAK VER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO, MERSİN’E KULAK VER!


 

Güçlü bir kent lobisi oluşturması beklenen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası bunun yerine ‘bölgesel işbirliği’ çağrısı yaparak, yıllardır Mersin’in gelişimine lobileri ile sekte vuran illerle el ele verme çağrısı yaptı!

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bölgesel işbirliği çağrı geldi! Ancak bu çağrı, lobi eksikliği nedeniyle pek çok projesi engellenen veya yarım kalan Mersin’de tepki çekti.

Antalya ve Adana’nın, Mersin’i doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendiren pek çok projede ayak diremesi, lobi gücünü kullanarak engellemesi bilinen bir gerçekken MTSO’nun ‘bölgesel işbirliği’ çıkışı, kentin nasıl bir vizyon ile yönetildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Karboğazı ve Tarsus – Kazanlı Projesi 20 yıl önce hayata geçirilmek istenirken Antalya lobisinin gizli elleri tarafından bürokrasinin devreye sokulması ile Mersin bu yatırımları bir türlü hayata geçiremedi.

Akdeniz Sahil Yolu da aynı şekilde Antalya tarafından kabul görmeyen projeler arasında ki yerini aldı ve yıllardan buyana tamamlanamadı.

Adana ise Mersin işbirliğine her zaman geri duran il oldu! Mersin’in birliktelik çağrılarına tam olarak yanıt vermeyip, konuyu sürüncemede bırakan Adana, Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Mersin Konteyner Limanı Projeleri’nde de Mersin’in yanında durmadı.

Tüm bunlara rağmen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin güçlü kent lobisi oluşturmak yerine ‘bölgesel işbirliği’ üzerinde durup, çağrı yapması tepki çekti.

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Ortak bir kaderi olan kentler artık birbirini rakip değil, doğal bir ortak görmek zorundadır” dese de, kent kamuoyu odayı öncelikli olarak güçlü Mersin lobisi oluşturma gayreti göstermeye çağırdı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA