BU TEMSİL KAÇMAZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU TEMSİL KAÇMAZ!


 

Bölgenin kültür-sanat üssü olan Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ‘Carmina Burana’yı bu sezon ilk kez koreografik sahne kantatı formunda sahneleyecek.

Haber Merkezi

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), daha önce de birçok kez izleyiciyle buluşturduğu ‘Carmina Burana’ balesini, bu kez ’koreografik sahne kantatı’ formunda sahneleyecek.

MDOB’dan yapılan açıklamaya göre, Orkestra şefliğini Cemi’i Can Deliorman’ın yaptığı ‘Carmina Burana’ koreografik sahne kantatı, 21 Ocak 2020 Salı akşamı Mersin Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşacak.

Rejisörlüğünü ve koreografisini Mehmet Balkan’ın yaptığı eserin koreografi asistanlığını Serbülent Biçer ve Kürşat Kılıç, reji asistanlığını Soner Fahlioğulları, koro şefliğini Serhat Kaya, çocuk korosu şefliğini ise Reyhan Bezdüz üstlendi.

Soprano Funda Uyanık, tenor Ufuk Toker, bariton Faik Mansuroğlu ve bale solistleri Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Ozan Demirbaş ve Tutku Barın Tümen’in rol alacağı balede, sanatçılara Mersin Devlet Opera ve Balesi orkestrası ve korosu eşlik edecek.

Eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer’e, kostüm tasarımı Aydan Çınar’a ve ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait.

Koreograf ve rejisör Mehmet Balkan’ın yorumu ile koreografik sahne kantatı formunda sahnelenecek eserin, güçlü olan müzikal anlatımının dekor, kostüm ve ışık ile daha da zenginleştiği bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA