MERSİN’İN İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR


 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; yıllardır sürüncemede kalıp bir türlü çözülemeyen; Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlardan biri olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdesini verdi.

Haber Merkezi

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ziyaret ettiği Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Mersin’in yıllardır çözülemeyen ve adeta kilitlenen imar planını da görüştü. Görüşme sonucu Başkan Gültak, Mersinlilere; kentin 1/5000 ölçekli nazım imar planının, Bakan Kurum tarafından onaylandığı müjdesini verdi ve planın; önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayına sunulacağını belirtti.

Desteklerinden ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ve milletvekillerine teşekkür eden Başkan Gültak, planla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabından “Mersin’e Müjde” başlığıyla paylaştı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“TAKİBİMİZ DEVAM EDECEK”

“Mersin’in 1/5000’lik İmarı’nın ilk aşaması çözüldü. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2. etap 1/5000’lik imarıyla ilgili onay yazısı, kamu yararı doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından az önce onaylandı. Bundan sonraki aşama, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yine kamu yararı doğrultusunda hızla 1/5000’lik nazım imar planını onaylaması olacak. Buradaki yazışma trafiği de şu şekilde gerçekleşecek;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/5000’lik onay yazısı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştıktan sonra Büyükşehir Belediyesi de aynı onay talebini il Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne iletecek. Tarım ve Orman il Müdürlüğü’nden de Valilik kanalıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’na yazıldıktan sonra planın onayıyla ilgili takibimiz devam edecek.”

“BU İŞ OLMAZ DİYENLERİ BOŞA ÇIKARDIK”

Açıklamasını; “Bu kararın da hızlı bir şekilde onaylanmasını sağlayarak; bugüne kadar ‘bu işler olmaz, bitmez’ şeklindeki ifadeleri boşa çıkartarak, Mersin’e verdiğimiz sözleri tek tek tutmaya devam ediyoruz” şeklinde sürdüren Başkan Gültak, “Yıllardır beklenen Mersin’in 1/5000’lik planının çıkması ve kentin imar sorunun çözülmesi yönündeki katkı ve destekleri nedeniyle başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere, çok değerli TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Lütfi Elvan Bakanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA