“AKP İKTİDARINI VE VALİLİĞİ PROTESTO EDİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKP İKTİDARINI VE VALİLİĞİ PROTESTO EDİYORUZ”


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, kentte hayatı olumsuz etkileyen yağışlar sonrası yaptığı basın açıklaması ile “Mersin afet bölgesi ilan edilmeli” çağrısı yaptı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’i vuran sel afetine emek ve demokrasi güçlerinden değerlendirme geldi. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi’nde yapılan basın açıklaması ile kentin afet bölgesi ilan edilmesi çağrısı yapıldı. Açıklamayı yapan KESK Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, 2 vatandaşın hayatını kaybettiği sel afetinde çok sayıda ev ve işyerinin bodrum katlarını su bastığını, bazı caddelerin trafiğe kapandığını, bazı bölgelerde ekili dikili tarım alanlarının sular altında kaldığını söyledi.

“İlimizde ve ülke genelinde yaşanan bu sel felaketinin sorumluları doğayı ve çevreyi rant uğruna talan eden siyasi iktidarların politikalarıdır” diyen Bozkurt, “Çarpık kentleşme, yeşil alanların tahrip edilerek imara açılması, dere yataklarının tahrip edilmesi gibi yıllardır uygulanan yanlış ve çarpık kentleşme politikaları AKP iktidarı döneminde de devam etmiştir. Sel felaketlerinin bu yanlış politikaların bir sonucu olduğu unutulmamalıdır.

İlimizde yaşanan sel felaketinde Başta Büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere bütün belediye başkanları ve belediye personeli felaket süresince sahada çalışmaların başında bulunarak bu süreci en az hasarla atlatmak için büyük bir caba harcamışlardır. Kimi art niyetli çevreler geçmiş yıllarda yaşanan sel felaketi görüntülerini sosyal medyadan yayımlayıp Mersin büyük şehir belediyesini yıpratmaya çalışırken, kimi kesimler İl valiliğinin ve merkezi idareye bağlı kurumların sorumluluğunu unutturmaya çalışmışlardır.

Unutulmamalı ki; 31 Mart–23 Haziran 2019 seçimlerinde bir çok Büyük Şehir Belediyesi seçimlerini kaybeden AKP iktidarı Yerel hizmetlerin yürütülmesini engellemek ve Belediyeleri başarısız göstermek için Devlet bankalarından Belediyelerin kredi kullanmalarını bile engellemişlerdir” dedi. 

Günler öncesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ‘kırmızı kod’ uyarısı yaptığı Mersin’de Pazartesi geceden beri metre kareye 165 kg yağan yağmur ve fırtınada 2 vatandaş hayatını kaybetmesine rağmen kentin afet bölgesi ilan edilmemesine de tepki gösteren Bozkurt, “Aciliyet taşıyan kurumlar dışında kalanların tatil edilmemesi, AKP iktidarının ve Valiliğin bu konularda basiretsizliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu kadar vahim tablo da bile okulların tatil edilmemesi, ilk ve ortaokullarda ki minik çocukların, sularla dolmuş yollarda servis araçlarına mahkûm bir şekilde okul yollarına düşmesi, her tür faciaya açık hale gelmeleri affedilebilir gibi değildir. Tüm Türkiye medyası bu haberi yaparken, Meteorolojinin günler öncesi uyarısına rağmen, Valiliğin hiçbir tedbiri ve açıklaması yoktur. Yine AKP iktidarı da benzeri bir duyarsızlık içindedir.

Adeta her şey Büyükşehir Belediyesinin sırtına yıkılmış ve tepkilerin odağına belediye otursun gibi bir yaklaşım sezilmektedir. Gerekçe ise tek planlı çalışmanın büyükşehir belediyesinin MESKİ ve İlçe Müdürlükleriyle kurduğu kriz masası tarafından yürütüldüğüdür. Mersin’in, halkımızın içine düştüğü bu sıkıntılar karşısında, ilgisiz ve tedbirsiz kalan AKP iktidarını ve Valiliği protesto ediyoruz.

Mersin’de yaşanabilecek sel felaketlerine karşı derelerin ıslahı, alt yapının yeterli hale getirilmesi doğa ve çevrenin korunması gibi konularda Büyükşehir Belediyemiz ve konularında uzman olan kurumlar ile birlikte yapacakları çalışmalar ile bu sorunun Mersin gündeminden çıkacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda Mersin valiliği ile bu alanda görevli kurumları görev ve sorumluluğa davet ediyoruz. Mersin’de yaşanan sel felaketinden dolayı ilimiz afet bölgesi ilan edilerek sel felaketinde zarar gören tüm kesimlerin zararları karşılanmalıdır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA